Românii fac legea în Serie A. În Anglia şi Germania frecăm băncile

Ultima actualizare:

    Ciprian TătăruşanuFoto Click!
Ciprian TătăruşanuFoto Click!

În weekendul trecut s-au jucat meciuri în cele mai tari campionate de pe continent, unde încă mai avem şi noi câţiva reprezentanţi. Din păcate, foarte puţini dintre ei ne fac mândri.

În Serie A avem trei jucători importanţi şi cu toţii şi-au câştigat lejer meciurile din etapa a 21-a. Lazio lui Radu Ştefan a învins-o cu 4-1 pe Chievo, dar fundaşul nostru n-a terminat partida pe teren. A fost eliminat în minutul 82 pentru un fault din poziţie de ultim apărător, soldat şi cu un penalty ratat de oaspeţi. Tătăruşanu a fost integralist în succesul la pas, scor 2-0, împotriva lui Torino, şi se menţine pe podium cu toscanii. Vlad Chiricheş a văzut însă de pe bancă victoria cu 4-2 a liderului Napoli din deplasarea de la Sampdoria şi continuă să fie a cincia roată în apărarea liderului din Serie, după Hysaj, Albiol, Koulibaly şi Ghoulam. 

Apoi, lucrurile se cam împut pentru noi. În Germania, Alexandru Maxim, singurul român legitimat la o echipă de Bundesliga, nu joacă la VFB Stuttgart. A început anul 2016 cum a încheiat 2015, adică rezerva de lux a lui Didavi în Koln - VFB, 1-3. Şi la cum joacă neamţul e greu de crezut că va apărea titular la şvabi prea curând. Nici în Anglia nu stăm mai bine.

Alex Maxim
Alex Maxim

Mutarea de la Sunderland la Watford nu l-a ajutat prea mult pe Costel Pantilimon, care a fost rezerva lui Gomes în meciul nebun cu Liverpool, închieat 5-4 pentru "Cormorani". În rest, secetă maximă şi foarte puţine lucruri de semnalat. Florin Andone n-a mai marcat la Cordoba, în liga secundă, şi echipa lui a pierdut, 0-2 la Valladolid, dar rămâne pe loc de promovare. Raţ e încă accidentat la Rayo Vallecano şi n-a contribuit cu nimic la victoria cu 3-0 a madrilenilor în faţa lui Celta Vigo. Mihai Roman a fost rezervă neutilizată în egalul lui NEC Nijmegen la Groningen, scor 0-0. Nu în ultimul rând, în Grecia, Herea şi Răzvan Lucescu au pierdut la limită, scor 1-0, pe terenul liderului Olympiakos, şi foştii rapidilşti tremură pentru retrogradare. Dacă tot am ajuns la capitolul antrenori, mai merită menţionat şi egalul lui Espanyol, echipa antrenată de Costel Gâlcă, în faţa lui Villareal, scor 2-2.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net