Ronaldo şi-a pierdut din idoli, iar un rugbyst l-a umilit: "Noi nu simulăm şi nu tragem de timp!"

Ultima actualizare:

    "Balonul de Aur" nu visează nici el că cineva ar putea cu adevărat să plătească această sumăFoto: Arhiva personală
"Balonul de Aur" nu visează nici el că cineva ar putea cu adevărat să plătească această sumăFoto: Arhiva personală

Cristiano Ronaldo e unul dintre cei mai mari jucători de fotbal ai momentului, dar gesturile sale din ultimul timp au atras atenţia chiar şi celor care l-au iubit cândva. Portughezul a devenit atât de disperat după recorduri şi atenţie încât ar face orice să marcheze. Nu contează că o face cu mâna sau dintr-un penalty obţinut după o simulare jenantă, e fericit atâta timp cât îşi poate încorda muşchii după înscrierea golului. La toate, Ronaldo a simţit nevoia să adauge recent şi nişte ironii la adresa rugbyului, sport mult mai greu decât fotbalul.

Fermin de la Calle, un jurnalist spaniol şi fost jucător de rugby, i-a trimis o scrisoare lui Cristiano Ronaldo, pe care a postat-o şi pe blogul său personal. În document, acesta îi bate obrazul jucătorului lui Real Madrid şi îi recomandă să-şi revizuiască atitudinea şi gesturile lipsite de caracter.

”Rugby-ul este un sport de contact, dur şi agresiv, dar niciodată violent. În rugby este interzis să loveşti un  adversar şi orice tip de agresivitate este sancţionată dur. Jucătorul este eliminat şi sancţionat de club, iar în vestiar trebuie să îşi ceară scuze faţă de colegi, pentru că şi-a lăsat echipa în inferioritate. Pe tricourile noastre nu sunt trecute numele pentru că nu asta contează. Important e ca jucătorul să işi facă treabă. La noi nu există Balon de Aur sau titlu de golgheter. Când marchează un jucător, el sărbătoreşte cu echipa, nu singur.La rugby, mingea trebuie să fie tot timpul în joc. Noi nu tragem de timp şi nici nu simulăm. Astfel, cel mai bun câştigă. Noi ne adresăm arbitrului cu «domnule» şi doar căpitanii vorbesc cu el. În timpul meciului jucătorii sunt adversari, iar la final sunt prieteni. Niciodată duşmani, pentru că avem un cod pe care îl respectăm. La finalul meciului, facem un culoar pentru adversari şi ne felicităm, chiar dacă am pierdut sau am câştigat. Cristiano, cred că declaraţia ta a fost una nefericită şi te invit la un meci de rugby, iar la final să bei o bere cu noi”, scrie de la Calle în scrisoarea pentru Ronaldo.

Săptămâna trecută, Cristiano Ronaldo a marcat un gol în meciul Realului cu Ludogoreţ, din Liga Campionilor, dintr-un penalty obţinut jenant într-un duel cu Moţi.

În wekend, acelaşi mare fotbalist a marcat un gol cu cotul în meciul cu Bilbao. După ambele reuşite de care ar fi trebuit să-i fie ruşine, Ronaldo s-a bucurat de parcă ar fi câştigat Liga Campionilor, fără niciun respect pentru adversari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net