Rusescu vrea să treacă peste Hagi! Cum e posibil

Ultima actualizare:

    Raul Rusescu
Raul Rusescu

Atacantul FCSB-ului are şansa să-l depăşească pe „Rege” în topul marcatorilor all-time, în cupele europene, pentru gruparea roş-albastră.

Cu 12 goluri marcate în competiţiile continentale, Rusescu e la egalitate cu Hagi, pe locul patru, în clasamentul golgheterilor europeni din istoria Stelei şi a FCSB-ului. Dacă va mai înscrie o dată, Rusescu va urca pe podium.

FCSB joacă mâine seară, la Viena, prima manşă cu „verzii” de la Rapid din play-off-ul Ligii Europa. Calificarea în grupe e principalul obiectiv al echipei antrenate de Nicolae Dică, însă există şi mize „ascunse” ale celor două confruntări cu austriecii.

Unul dintre lucrurile mai puţin ştiute e faptul că Raul Rusescu, revenit de curând la FCSB, are posibilitatea unică de a se înscrie în cartea de istorie a clubului roş-albastru. La capitolul jucătorilor care au dat goluri în cupele europene, lider e legendarul Lăcătuş, cu 16 reuşite, dar Rusescu nu e departe. Mai exact, Raul a marcat până acum de 12 ori, împărţind poziţia a patra cu un alt nume colosal care a îmbrăcat tricoul Stelei. Este vorba chiar despre „Regele” Gică Hagi, care a evoluat la vecehea Steaua în perioada 1987-1990. Cu orice gol înscris în perioada următoare, Raul Rusescu va urca pe podiumul acestei ierarhii şi va ataca poziţia privilegiată ocupată deocamdată de Marius Lăcătuş.

În meciul de joi de la Viena nimeni nu se aşteaptă ca Raul Rusescu să fie titular, însă acesta poate intra pe parcursul meciului, în funcţie de evoluţia scorului. De altfel, Nicolae Dică se confruntă cu o mare problemă ofensivă, absenţa căpitanului Florin Tănase, suspendat. În aceste condiţii, pentru poziţia de vârf împins nu există decât două alternative viabile, Harlem Gnohere şi Raul Rusescu.

Actualul tehnician al FCSB-ului a ratat şansa de a-l depăşi pe Marius Lăcătuş, fostul jucător Nicolae Dică oprindu-se la borna de 14 goluri europene. Podiumul e completat de Ilie Dumitrescu, cu 13 reuşite, cu una peste Hagi şi Rusescu.

Top 5 marcatori all-time

Jucător        Goluri

1. Marius Lăcătuş 16

2. Nicolae Dică     14

3. Ilie Dumitrescu 13

4-5. Gică Hagi      12

        Raul Rusescu 12

În mai puţin de doi ani petrecuţi la FCSB, Harlem Gnohere a reuşit performanţa de a marca de şapte ori în cupele europene, francezul devenind cel mai prolific străin din istoria europeană a clubului. În ierahia all-time, Gnohere e pe locul 13, alături de Sabin Ilie, Claudiu Răducanu şi Nicuşor Stanciu.

Marcatorii europeni din actualul lot

Jucător        Goluri

Rusescu      12

Gnohere      7

Teixeira      3

Tănase        2

Coman        2

Morais        2

Man            1

Filip            1

Pintilii         1

Bălaşa         1

Momcilovic  1

D. Benzar    1

Moruţan      1

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net