Gruparea „Blanco” a ratat tot în Spania şi după eliminarea de Leganes, din Cupă, şi rămânerea la 19 puncte în spatele Barcelonei, nu mai are ce să aştepte de la sezonul 2017-2018. Pe buzele preşedintelui Perez şi al fanilor nu stă însă cuvântul „reconstrucţie”, ci „revoluţie”, iar ea e pe cale să înceapă chiar din vârf.


Zinedine Zidane are zilele numărate pe Santiago Bernabeu şi pe surse se ştie deja că de la vară nu va mai fi antrenorul echipei. Nu doar tehnicianul va plăti însă pentru blocajul din acest sezon, ci şi câţiva grei care fie sunt consumaţi şi spre apus de carieră, fie mult prea datori ca să mai rămână. Din prima categorie face parte „zeul” Cristiano Ronaldo, care în tricoul Realului a câştigat 14 trofee cu echipa şi 3 Baloane de Aur. La 32 de ani, cu multe fiţe, puţină motivaţie rămasă şi cu oscilaţii mari de formă,  CR7 pare să fi ajuns la scadenţa şederii lui la Madrid şi Florentino Perez nu-i va mai prelungi contractul care expiră în 2021. „Galacticii” vor ca plecarea lui să dea startul unei noi ere pe Bernabeu şi vor să-l folosească pe Ronaldo pentru aducerea unui nou simbol, David De Gea, portarul lui Manchester United.

h_53881631.jpg

Portarul spaniol e cel mai bun jucător al lui united în ultimele două sezoane şi Realul a cam suferit la acest capitol după plecarea lui Casillas
foto: EPA

Madrilenii ştiu că portughezul vrea să mai joace o dată pe Old Trafford, sub comanda conaţionalului său, Jose Mourinho, şi sunt gata să-i facă pe plac. Ar fi o umilinţă pentru Ronaldo, dar gloria nu ţine la nesfârşit şi nimeni nu poate trăi din amintiri. Mai ales la Real Madrid, unde orice an fără trofeu e o catastrofă. Desigur, în combinaţie ar mai intra şi o sumă de bani oferită de englezi, care se pare că vor mai adăuga 50 de milioane de euro la cele 50 cât e cotat De Gea. Practic, după 9 ani, britanicii le-ar da înapoi spaniolilor cele 94 de milioane luate de la ei în 2009. 

 
 
Loading...