S-a descătușat Dennis Man? Mijlocașul a dat primul gol după 5 luni

Ultima actualizare:

    Dennis Man
Dennis Man

Dennis Man a adus victoria FCSB-ului la Iași (2-1), prima sa reușită în campionat după aproape cinci luni.

Cel mai „scump” fotbalist din Liga I, cotat la 5,5 milioane de euro, are un sezon complicat, marcat de probleme medicale și de o eficacitate scăzută. Golul decisiv de la Iași poate însemna însă renașterea lui Dennis Man, principala „perlă” de export a lui Gigi Becali.

FCSB a obținut o victorie mare cu Poli Iași (2-1) în contextul luptei extrem de strânse pentru calificarea în play-off. Pe terenul unei contracandidate, roș-albaștrii au fost conduși cu 1-0, dar au reușit să smulgă toate cele trei puncte în prelungiri, datorită unei faze pornite de Florinel Coman și finalizate de Dennis Man. Dincolo de rezultatul favorabil, FCSB l-a readus pe tabela de marcaj pe mijlocașul de 21 de ani considerat de siteul trasfermarkt.de drept jucătorul cu cea mai mare cotă de piață din Liga I. Practic, până la meciul de la Iași de marți seară, Man înscrisese o singură dată în campionat, chiar în prima etapă (4-3 cu Hermannstadt, la 14 iulie). De-atunci a urmat o perioadă nefastă pentru Dennis, care a adunat aproape 500 de minute fără gol. „Știu că își dorea foarte mult să marcheze. I-am spus să stea liniștit pentru că golul va veni, nu trebuie să-l caute el. E super pentru moralul lui că a venit un gol de trei puncte”, a dezvăluit antrenorul de la FCSB, Bogdan Vintilă.

Momentul descătușării lui Dennis Man s-a produs în contextul zvonurilor privind un posibil transfer al său la FC Sevilla, formație care îl monitorizează cu mare atenție. „Sunt bucuros, nu mai marcasem de mult timp, scap de o accidentare și dau de alta”, a declarat Man, aruncând vina pe sezonul dificil pe care îl are din punct de vedere medical. „Dacă se vorbește despre mine înseamnă că sunt apreciat și că muncesc. Vom vedea pe viitor ce va fi, toate vin de la sine. Orice jucător își dorește să plece la o echipă din străinătate”, a completat Man, referindu-se la interesul grupării spaniole.

O altă veste bună pentru FCSB după meciul cu Poli Iași e revenirea pe teren a internaționalului Cristi Manea. Fundașul dreapta a fost folosit de Bogdan Vintilă pentru prima dată de la meciul cu Dinamo de la începutul lunii octombrie. „Eu mă antrenez zi de zi, indiferent ce se întâmplă și profit de orice șansă care mi se acordă. Dacă păcălești fotbalul, atunci te va păcăli el când ți-e lumea mai dragă”, a spus Manea, care plătește încă tribut perioadei din vară când n-a avut echipă și s-a pregătit de unul singur.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net