S-a încheiat conflictul dintre Contra și Mitriță

Ultima actualizare:

    Alex Mitriţă
Alex Mitriţă

Partida cu Spania se apropie cu pași repezi, așa că selecționerul Cosmin Contra a trimis telegrame de convocare provizorie la nu mai puțin de 24 de jucători care evoluează peste hotare. Dintre aceștia, cea mai surprinzătoare alegere pare a fi cea a lui Alexandru Mitriță, care s-ar fi despărțit cu scandal în primăvară de națională.

Folosit doar o repriză în înfrângerea, 2-1, cu Suedia, din 23 martie, Mitriță și-a exprimat frustrarea că a fost înlocuit la pauză. Gurile rele spuneau chiar că, la acel meci, el l-ar fi înjurat din cauza frustrării pe secundul Jerry Gane. Chiar dacă toți au negat existența unui conflict, cert este că la meciul cu Insulele Feroe, disputat după doar câteva zile, Mitriță nu a fost inclus nici măcar în lot, fiind trimis în tribune, iar la convocările ulterioare, numele fostului craiovean nu s-a mai aflat nici măcar pe listele provizorii.

”A fost vorba despre modul cum s-a pregătit el după acel meci. A fost supărat după partida cu Suedia şi probabil că aşa a considerat că trebuie să reacţioneze, eu nu am fost mulţumit de acele zile de după şi asta a fost decizia mea. Mitriţă rămâne în vederile mele şi va fi convocat în continuare dacă va da randament la echipa de club”, explica selecționerul Cosmin Contra pentru ”Fanatik” absența lui Mitriță din echipă contra nordicilor.

Acum, la cinci luni numele mijlocașului se regăsește din nou pe lista ”tricolorilor”, iar prestațiile avute între timp sub tricoul americanilor îl recomandă să facă parte din lotul echipei noastre pentru ”dubla” cu Spania și Malta. Concret, ”tricolorul” a jucat din aprilie până acum 16 meciuri pentru New York City. În 13 dintre acestea a fost titular. În acest interval, fostul jucător al Universității Craiova a reușit să marcheze 5 goluri, fiind una dintre vedetele formației care ocupă acum locul 3 în Conferința de Est a MLS, cu 41 de puncte, la doar trei puncte în spatele liderului, Philadeplhia Union, dar și cu trei meciuri mai puțin disputate decât acesta.

Florin Andone revine după un an jumătate

Un alt jucător care părea uitat de selecționerul Cosmin Contra, dar care a fost convocat provizoriu pentru ”dubla” cu Spania și Malta este atacantul celor de la Brighton, Florin Andone. Acesta bifase ultima apariție în tricoul naționalei la 14 noiembrie 2017, în înfrângerea, scor 0-3, suferită de ”tricolori” în fața Olandei. Acum, se pare că startul de sezon bun pe care l-a avut românul în prima ligă engleză, cu gol marcat pentru Brighton la chiar prima atingere de balon în etapa de debut a campionatului, l-a convins pe Contra că este o soluție viabilă pentru atacul echipei primei reprezentative.

România va întâlni Spania, la 5 septembrie, de la ora 21.45, pe ”Arena Naţională” din Bucureşti şi Malta, la 8 septembrie, de la ora 19.00, pe Stadionul ”Ilie Oană” din Ploieşti.

Dan Petrescu îl propune pe Păun

Chiar dacă numele jucătorilor din prima ligă convocați pentru meciurile cu Spania și Malta vor fi anunțate peste o săptămână, antrenorul formației CFR Cluj, Dan Petrescu, i-a făcut o propunere selecționerului: Alexandru Păun. ”Păun joacă foarte bine. Cred că selecționerul ar trebui să aibă ochi și pentru el. A jucat foarte bine, probabil va intra și cu Slavia și cred că ar merita să fie la națională”, a declarat Petrescu, la Look Sport. În vârstă de 24 de ani, mijlocașul este, într-adevăr, unul dintre cei mai în formă jucători din Liga 1, unde a marcat în acest sezon două goluri și a dat o pasă de gol. De asemenea, în Liga Campionilor, a fost decisiv contra scoțienilor de la Celtic, el aflându-se la originea golului 3 al românilor din victoria cu 4-3 obținută marțea trecută.

”Stranierii” lui Contra

Portari: Ciprian Tătăruşanu (Lyon, 61/0), Florin Niţă (Sparta Praga, 2/0), Ionuţ Radu (Genoa, 0/0), Silviu Lung (Kayserispor, 3/0)

Fundaşi: Romario Benzar (Lecce, 15/0), Vlad Chiricheş (Napoli, 54/0), Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa, 4/0), Dragoş Grigore (Ludogorets, 36/0), Adrian Rus (MOL Fehérvár, 0/0), Alin Toşca (Gazişehir Gaziantep, 16/0);

Mijlocaşi: Alexandru Chipciu (Anderlecht, 44/6), Răzvan Marin (Ajax, 17/1), Nicolae Stanciu (Slavia Praga, 31/10), Tudor Băluţă (Brighton, 5/0), Paul Anton (Krylya Sovetov, 9/0), Sergiu Hanca (KS Cracovia, 4/0), Ianis Hagi (Genk, 5/0), Dorin Rotariu (FC Astana, 10/1), Alexandru Maxim (Mainz, 36/3), Gheorghe Grozav (Kisvárda, 28/5), Alexandru Mitriţă (New York City FC, 7/0);

Atacanţi: Claudiu Keşeru (Ludogorets, 33/12), George Puşcaş (Reading, 8/4), Florin Andone (Brighton, 21/1)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net