Samson, nigerianul îndrăgostit de România!

Ultima actualizare:

    Samson e om de bază la Clinceni.
Samson e om de bază la Clinceni.

Venit în România în 2008 prin intermediul unei școli de fotbal din Bușteni, nigerianul Samson Nwabueze s-a îndrăgostit de țara noastră și n-a mai vrut să plece de aici. Africanul are acum mari șanse să devină cel mai longeviv jucător străin din istoria fotbalului mioritic.

Fundașul de 29 de ani al celor de la Academica Clinceni a devenit unul dintre cei mai vechi fotbaliști străini din fotbalul autohton și spune că nu s-ar transfera din România decât în cazul unei oferte fabuloase. 

"Nu mă așteptam să stau atât, m-am decis să rămân pentru că mi-a plăcut foarte mult. Sunt fericit că trăiesc de atâta timp în România", a mărturisit fotbalistul nigerian, care vrea să doboare recordul de "statornicie". 

Un lucru nu foarte ușor de făcut, având în vedere că are "adversari" de top: "Mă bat probabil cu Eric de Oliveira și N'Doye pentru titlul de străinul care a stat cel mai mult în fotbalul românesc. Pot să mai joc până la 35-36 de ani, lejer, așa că probabil o să-i înving în această <<cursă>> ". 

Pe lista celor mai "vechi" străini care activează în țara noastră se înscriu și japonezul Seto și portarul portughez Pedro Mingote, dar doar Samson Nwabueze și golkeeperul lusitan nu au plecat la alte echipe din afara României din momentul în care a sosit aici.

Fotbalistul african are gânduri mari și cu echipa la care joacă din această vară, Academica Clinceni. "Sper să promovăm în prima liga, îmi doresc să ajungem acolo. Avem condiții bune, avem tot ce ne trebuie. În plus suntem antrenați de un tehnician foarte bun. Eu, personal, am o relație excelentă cu Lincar, lucrez de șapte ani cu el, e ca și tatăl meu", a spus acesta.

Vrea să aducă fotbaliști africani pe plaiurile mioritice

Samson se gândește la viitor și spune că nu se poate rupe de sportul pentru care a făcut atâtea sacrificii. Pentru că nu se vede pe banca tehnică, s-a gândit să renunțe la trening în detrimentul costumului.

"Vreau să devin impresar. Nu am curaj să fiu antrenor, dar nici nu vreau să ies din fotbal. După ce mă las, vreau să aduc cât mai mulți africani în România. Sunt mulți jucători talentanți la mine în țară și nu au posibilitatea de a veni aici și de aceea vreau să-i ajut", a punctat fundașul.

Și-a cunoscut soția la Rm.Vâlcea


    Samson și-a făcut familie în România
Samson și-a făcut familie în România

Samson Nwabueze nu s-a îndrăgostit doar de fotbalul românesc. De când a venit la noi, și-a făcut și o familie. Și-a cunoscut iubita când juca la Râmnicu Vâlcea, acum mai bine de patru ani, și de atunci sunt împreună.

"Soția mea nu vine acum la meciuri, stă la Vâlcea cu băiatul nostru în vârstă de un an. Nu are cum să facă naveta Vâlcea-București pentru că nu are cu cine să-l lase pe cel mic", ne-a povestit fotbalistul de la Academica Clinceni, care are acasă, în Nigeria șase frați: patru băieți și două surori.

Cariera în România:

2008 Știința Bacău

2009-2010 Tricolorul Breaza

2010 ACSMU Politehnica Iași

2011-2012 Callatis Mangalia

2012-2013 Damila Măciuca

2013-2017 Râmnicu Vâlcea

2017 - împrumutat la Pandurii Tg.Jiu (debut în Liga I)

2017 - prezent Academica Clinceni

image
image
image
image
image
image
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
image
actualitate.net
image
actualitate.net