Şandor Pall, fost jucător al echipei Petrolul, a murit la vârsta de 70 de ani

Ultima actualizare:

    Şandor Pall
Şandor Pall

Fostul jucător al echipei Petrolul Şandor "Şoni" Pall a decedat la vârsta de 79 de ani, informează gruparea ploieşteană.

Născut la 19 noiembrie 1941 la Ojdula (Covasna), Şoni Pall a evoluat pentru Petrolul între 1959 şi 1969, adunând 95 prezenţe, în Divizia A, pentru „găzari”. A făcut parte din „Generaţia de Aur” a Petrolului, fiind câştigător al Cupei României, în 1963, dar şi component al echipei care o înfrunta pe FC Liverpool în ediţia 1966-1967 a Cupei Campionilor Europeni, jucând titular în duelul decisiv, disputat la Bruxelles.

După despărţirea de Petrolul, Şoni Pall şi-a continuat cariera la Politehnica Iaşi şi Gloria Buzău, pentru ca, ulterior, să se dedice antrenoratului. Şlefuitor al multor generaţii de fotbalişti, Pall a pregătit inclusiv prima echipă a Petrolului, în sezonul 97-98 al Ligii 1, atunci când s-a aflat, vreme de 17 meciuri, la cârma „galben-albaştrilor”.

Şandor Pall, singurul campion european din istoria Petrolului

Profesor de educaţie fizică, absolvent al Facultăţii din Iaşi, Alexandru „Şoni” Pall a fost şi singurul campion european din istoria Petrolului! În 1962, Pall a fost titular în naţionala României „U18” care a cucerit, la Bucureşti, titlul continental al juniorilor, reuşind, la acel turneu final, să înscrie un gol în poarta Germaniei de Vest, apărată de nimeni altul decât celebrul Sepp Maier.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net