Sânmărtean, «şomer» după modelul Mutu

Ultima actualizare:

    Sânmărtean este jucător de bază la naţională, dar riscă să joace în meciurile decisive de calificare la Euro fără partide în picioareFoto: Mediafax
Sânmărtean este jucător de bază la naţională, dar riscă să joace în meciurile decisive de calificare la Euro fără partide în picioareFoto: Mediafax

Lucian Sânmărtean va fi forţat de arabi să-şi rezilieze contractul cu Al-Ittihad. Din păcate pentru el, mijlocaşul de 35 de ani va fi nevoit să stea pe bară până la următoarea perioadă de transferuri, din luna ianuarie.

Anul trecut, Adi Mutu s-a despărţit de Petrolul la finalul lui septembrie şi a semnat cu indienii de la FC Pune, fără să ştie însă că tranzacţia e interzisă de FIFA. Regulamentul prevede faptul că un jucător se poate transfera „liber” doar dacă şi-a încheiat conturile cu fosta echipă înainte ca perioada de transferuri pe plan internaţional să se termine, adică până la începutul lunii septembrie. Mutu n-a ştiut şi a plătit pentru asta, fiind constrâns la o pauză forţată de aproape un an. În cazul „Briliantului”, el avea deja un contract pe doi ani cu FC Pune, astfel că n-a putut să-şi caute o altă destinaţie în ianuarie. 

O va face în schimb Lucian Sânmărtean, aflat într-o situaţie similară la Al-Ittihad. Gruparea antrenată de Ladislau Bölöni a transferat marţi un alt mijlocaş de creaţie, marocanul Mbark Boussoufa, ajungând la patru străini din afara Asiei în lot, în condiţiile în care limita admisă e de trei. Cel „sacrificat” va fi cu siguranţă fostul stelist, mai ales că joacă pe acelaşi post cu Boussoufa. 

La 35 de ani, Sânmărtean nu va primi deloc bine această veste. Pentru că nu va mai putea juca până în ianuarie, internaţionalul român riscă să iasă definitiv şi din planurile naţionalei României pentru Campionatul European din 2016.

Putea ajunge la Astra

Dacă s-ar fi grăbit puţin în ceea ce priveşte negocirile cu Al-Ittihad privind rezilierea contractului, Lucian Sânmărtean se putea întoarce fără probleme în Liga I, acolo unde perioada de transferuri s-a încheiat la 10 septembrie. De altfel, Sânmărtean avusese câteva discuţii cu oficialii formaţiei Astra Giurgiu, rămase fără rezultat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net