Săpunaru se bate azi cu Ronaldo

Ultima actualizare:

    În urmă cu trei ani,  Ronaldo a trecut  de foarte puţine ori  de adversarul său  direct, Săpunaru
În urmă cu trei ani, Ronaldo a trecut de foarte puţine ori de adversarul său direct, Săpunaru

Cristian Săpunaru trăieşte o experienţă de vis în Spania! El a lăsat-o pe FC Porto pentru a se duela în Spania cu cei mai buni fotbalişti din lume, Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo. Astăzi, primul la rând este portughezul, căruia trebuie să-i facă faţă în marcaj direct, aşa cum s-a mai întâmplat în urmă cu trei ani.

Fundaşul român în vârstă de 28 de ani este din ce în ce mai apreciat la Zaragoza, noua sa echipă, unde s-a impus ca titular „bătut în cuie".

După ce în primele trei etape acesta n-a jucat deloc, Săpunaru s-a acomodat şi, din etapa a patra a Primerei Division, a devenit integralist meci de meci.

Cu contribuţia sa, Zaragoza a ajuns până pe locul 9 în campionat, la doar câteva puncte distanţă de cupele europene, dar greul abia acum începe pentru micuţa echipă din Aragon.

Diseară, de la ora 21.00, pe Santiago Bernabeu (în direct pe DigiSport 2), Zaragoza trebuie să reziste taifunului dezlănţuit de trupa lui Jose Mourinho, care nu-şi mai permite paşi greşiţi dacă vrea să se apropie de Barcelona. Iar pentru Cristi Săpunaru, misiunea este una şi mai grea, pentru că urmează să-l aibă adversar direct şi om de marcat pe starul Cristiano Ronaldo, pericolul numărul 1 din tabăra madrilenilor.

Cum îi va ţine românul piept super-jucătorului care a marcat deja 11 goluri în acest sezon de Primera, rămâne de văzut. Cert este însă că Săpunaru nu dă prima dată piept cu portughezul. În sferturile ediţiei 2008-2009 a Ligii Campionilor, pe când Săpunaru juca la FC Porto, iar Cristiano Ronaldo la Manchester United, acest duel a avut loc de două ori, o dată în turul de pe Old Trafford, terminat 2-2, iar a doua oară în returul de pe Dragao, încheiat 0-1.

La general, învingător a ieşit Manchesterul lui Ronaldo, dar modul în care Săpunaru l-a marcat pe CR7 în cele două jocuri a fost lăudat de presa internaţională. Drept dovadă e faptul că Ronaldo a marcat atunci un gol, dar printr-un şut de la mare distanţă. Românului nu-i rămâne decât ca diseară să reediteze acea performanţă, dar de această dată va fi mult mai greu.

Omul etapei a 9-a, durul etapei de Cupă

Jocul lui Cristian Săpunaru din ultima săptămână a fost notat ca excelent în toate analizele tactice. Astfel, datorită primului său gol marcat în Spania, care a adus trei puncte Zaragozei în faţa Sevillei, Săpunaru a fost inclus în echipa ideală a etapei a 9-a.

La trei zile distanţă, pentru intervenţiile sale tari din turul şaisprezecimilor Cupei Spaniei, în care Zaragoza a învins Granada cu 1-0, a fost declarat „Durul" etapei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net