Scapă cine poate

Ultima actualizare:

    Chiajna a câştigat  trei puncte vitale  contra celor  de la Botoşani FOTO: Sportpictures.eu
Chiajna a câştigat trei puncte vitale contra celor de la Botoşani FOTO: Sportpictures.eu

Final de sezon incendiar în Liga 1. Trei echipe se luptă pentru evitarea retrogradării directe în Liga a II-a sau a evitării barajului. Ultima etapă e duminică, de la ora 21.00.

Pandurii e pe locul cinci, care o menţine în Liga I, cu 27 de puncte. E urmată de Poli Timişoara şi Chiajna, 26 de puncte, cei de pe Bega ocupând poziţia de baraj. Cert e că gorjenii depind doar de ei, o victorie însemnând încă un sezon în primul eşalon. Duminică, de la ora 21.00, vor începe toate meciurile care vor stabili ultimele necunoscute din play-out, partida de luni dintre ASA şi Poli Iaşi neavând influenţă fiindcă se duelează ultima clasată, deja retrogradată, şi o fruntaşă.

Toate cele care vor să „supravieţuiască” vor evolua în deplasare, iar Pandurii e avantajată. Trupa din Târgu Jiu are un punct avans faţă de urmăritoare şi un succes cu Botoşani reprezintă un motiv de sărbătoare pentru elevii lui Stoican. Dacă obţin doar un egal sau pierd atunci vor depinde de rezultatele rivalelor. Timişorenii se vor deplasa la Mediaş şi au o misiune grea, Gaz Metan urmărind să învingă pentru a avea şansa de a încheia pe primul loc în play-out.

Dar, în cazul în care jucătorii lui Popa bat, iar Pandurii se mulţumesc cu o remiză, cei de pe Bega rămân în continuare în primul eşalon. Apoi, Chiajna, clubul lui Alexa, va lupta la Piteşti cu FC Voluntari. Şi pe ea o interesează doar să câştige. Totuşi, are nevoie ca şi Pandurii şi Timişoara să nu învingă. În cazul egalităţii între cele trei se aplică criteriul rotunjirii punctelor, iar prioritate ar avea cei de pe Bega fiindcă ei nu au beneficiat de acest avantaj la începutul play-out-ului, faţă de Pandurii şi Chiajna. 

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net