Scenariu SF: batem în Polonia şi mergem la Mondiale!

Ultima actualizare:

    România e aproape să rateze un nou turneu final
România e aproape să rateze un nou turneu final

În ciuda rezultatelor proaste din campania pentru Mondialul 2018, selecţionerul Christoph Daum şi majoritatea tricolorilor speră în continuare la o calificare miraculoasă la turneul final de anul viitor.

"Credem în calificare, toţi se aşteptau azi la trei puncte. Nu am reuşit şi e dureros, dar în următorul meci sper că vom face un pas înainte. Trebuie să ne uităm la clasament, în continuare totul e posibil, trebuie să continuăm să-i facem pe jucători să joace mai bine", a spus Daum.

La jumătatea preliminariilor, România ocupă locul patru în grupa E, cu 6 puncte, la egalitate cu Armenia, ocupanta locului cinci. În faţa noastră se află Polonia (13 puncte), Muntenegru şi Danemarca, ambele cu câte 7 puncte.

La Mondiale se califică direct doar prima clasată, în timp ce 8 din cele 9 naţionale clasate pe locurile secunde vor primi şansa unei duble de baraj.

Cum primul loc în grupă pare acontat deja de Polonia, România rămâne să se agaţe de colacul de salvare oferit de locul doi. Totuşi, ţinând cont că tricolorii au pierdut deja destule puncte în aceste preliminarii, avem nevoie de victorii pe linie în meciurile rămase.

Următoarea partidă a României e şi cea mai dificilă, în deplasare cu Polonia, la 10 iunie, meci pe care România e obligată să-l câştige.

Înscrie-te în StarManager, fă-ți echipă și antrenează stelele fotbalului european din Liga Campionilor. Poți câștiga premii de etapă sau unul din marile premii puse în joc la finalul competiției!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net