Scene incredibile în Franța! Fotbaliștii, luați la bătaie de fani!

Ultima actualizare:

    Suporterii lui Lille au intrat pe gazon la finalul meciului cu Montpellierfoto:afp
Suporterii lui Lille au intrat pe gazon la finalul meciului cu Montpellierfoto:afp

Suporterii celor de la Lille n-au mai suportat prestațiile dezastruoase ale favoriților și le-au cerut socoteală pe teren, la finalul egalului cu Montpellier, 1-1.

Scandal monstru la un meci din Ligue 1. Lille, echipă ajunfsă pe ultimul loc, a jucat acasă cu Montepellie, iar rezultatul final, 1-1, i-a enervat la maximum pe suporteri, care nu s-au mai abținut și au invadat gazonul, cerându-le socoteală favoriților. N-au stat prea mult la discuții și le-au aplicat unor o ”corecție” fizică. Asta până au intervenit forțele de ordine.

Lille este pe locul 19, penultimul, retrogradabil, cu 28 de puncte, la egalitate cu Troyes, de pe locul 18, care duce la baraj şi doar la un punct de Toulouse, de pe locul 17, care asigură menţinearea în prima ligă.

Evoluțiile slabe ale echipei i-au scos din sărite pe fani, care nu s-au mai putut stăpâni la finalul meciului cu Montpellier, terminat la egaltate, 1-1. După fluierul de final, zeci de suporteri au pătruns pe gazon şi i-au agresat verbal şi fizic pe jucătorii de la Lille, care nu au apucat să ajungă la vestiare.


    Fanii i-au agresat pe jucătorifoto:afp
Fanii i-au agresat pe jucătorifoto:afp

Forţele de ordine au fost surprinse şi au reacţionat cu întârziere. Cu greu, acestea au reuşit să formeze un baraj la intrarea la vestiare, ca fotbaliştii să poată părăsi terenul. "Dacă retrogradăm, vă retrogradăm", au scandat fanii furioşi.

"Nu le înţeleg reacţia. Au reacţionat ca şi cum s-ar fi terminat campionatul şi am fi retrogradat deja, dar mai sunt nouă meciuri. Deşi ei nu mai cred în noi, noi credem încă", a declarat căpitanul Ibrahim Amadou.

Conducerea lui Lille promite măsuri dure împotriva vinovaţilor de incidentele de sâmbătă. "Nu va fi nico toleranţă. Dacă sunt acte de violenţă, le vom izola şi le vom sancţiona", a declarat directorul general al clubului, Marc Ingla, care a adăugat că sunt 200 de camere video pe arenă, una dintre cele mai moderne din Europa.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net