Secretele omului care a calificat România la Euro 2016

Ultima actualizare:

    Constantin Budescu
Constantin Budescu

România a învins Insulele Feroe cu 3-0 duminică seară (11 octombrie) şi s-a calificat la Euro 2016. Eroul a fost Constantin Budescu, autor a două goluri.

Anghel Iordănescu s-a certat cu toată lumea până să-l convoace pe Constantin Budescu la naţională, dar nici nu visa „Generalul” că tocmai el îl va scoate din belea. Iată însă cine e eroul de la Torshavn.

  • Ioan Niculae, patronul Astrei, l-a exclus din lot în 2013 pentru că e supraponderal şi nu se încadrează în programul echipei. „Esenţa vieţii lui sunt micii şi sarmalele. El mănâncă friptură la grătar şi dimineaţa. N-o să ajungă în viaţa lui fotbalist”, spunea acesta despre salvatorul din Feroe.
  • A ratat convocarea la naţională pentru meciul tur cu Ungaria pentru că şi-a fixat nunta în aceeaşi zi. „Nu mă aşteptam să fiu convocat. Asta e. Acum mă însor”, declara Budescu în octombrie 2014.
  • A refuzat să facă deplasarea la ACS Poli, pentru unul dintre meciurile din startul acestui sezon de Liga I deoarece urma să-i nască din nou soţia. „Sunt obosit şi Timişoara e prea departe. În plus, trebuie să-mi nască nevasta şi vreau să fiu lângă ea”, afirma mijlocaşul de 26 de ani când era abia etapa a V-a.
  • De ziua lui l-a înjurat pe selecţionerul Anghel Iordănescu în momentul când acesta l-a sunat să-i ureze „La mulţi ani!”. „Am crezut că e cineva care face mişto şi m-am enervat. Mi-am cerut scuze apoi”, a fost explicaţie lui Budescu.
  • Din cauza faptului că are tot timpul câteva kilograme în plus e luat peste picior şi de colegii de la echipa naţională. Gabi Torje i-a recomandat chiar public să nu mai mănânce ciocolată înainte de meciuri, dacă vrea să fie convocat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net