Şeicii lui Paris Saint-Germain, primii care fac performanţă

Ultima actualizare:

    Ibrahimovic
Ibrahimovic

Partida de pe Stamford Bridge a fost una dintre puţinele cu miză în retururile optimilor din Liga Campionilor şi lupta anglo-franceză n-a dezamăgit. Trupa lui Laurent Blanc a câştigat şi manşa secundă cu acelaşi scor, 2-1, iar qatarezii devin primii şeici care chiar reuşesc ceva cu infuziile lor fără limită.

Fotbalul european a fost invadat de patroni din zona arabă, cu toţii crezând că vor cumpăra cu bani jucători şi performanţe pe bandă rulantă. În scurt timp, majoritatea au eşuat. Qatar Sport Investments, consorţiul care din 2011 o patronează pe PSG, merită toate felicitările.

Şeicii de la Doha, în frunte cu prinţul investit preşedinte, Nasser Al-Khelaifi, au înţeles cu ce se mănâncă fotbalul şi că nu e vorba doar de bani. Astfel, aceştia au reuşit cu investiţii totale de 560 de milioane de euro în cinci ani să câştige trei titluri de campioni ai Franţei, o Cupă şi să se califice din nou în sferturile Ligii Campionilor, de această dată cu statutul de favorită la trofeu, alături de Barcelona.

Nu putem cădea în cealaltă extremă şi să aruncăm totul pe management. Până la urmă s-a plătit 42 de milioane de euro pe Pastore, 82 de milioane de euro pe Silva şi Lucas Moura, 65 de milioane de euro pe Cavani, 50 de milioane de euro pe David Luiz şi 65 de milioane de euro pe Angel di Maria.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net