Selecţionerii Contra şi Rădoi se bat pe puştii-minune din Liga I

Ultima actualizare:

    Olimpiu Moruţan
Olimpiu Moruţan

Doi dintre cei mai în formă fotbalişti din campionatul intern sunt puştii de 19 ani Olimpiu Moruţan şi Denis Drăguş. Selecţionerul Cosmin Contra a pus deja ochii pe ei, dar Mirel Rădoi i-ar vrea în continuare la Under 21.

Mai sunt trei săptămâni până la debutul tricolorilor în Liga Naţiunilor (cu Muntenegru şi Serbia), dar şi până la meciurile decisive ale naţionalei de tineret cu Portugalia şi Bosnia în preliminariile Euro 2019. În aceste zile, cei doi selecţioneri, Cosmin Contra, respectiv Mirel Rădoi, îşi definitivează loturile, încercând să adune tot ce e mai bun pe piaţă. Lăsând la o parte stranierii, oferta din campionatul intern e oarecum limitată, de vreme ce doi adolescenţi de 19 ani sunt printre remarcaţii începutului de stagiune. „În ţară sunt în formă Ţucudean şi Mitriţă, dar chiar şi Drăguş sau Moruţan sunt urmăriţi, suntem atenţi la evoluţiile lor. Sperăm s-o ţină tot aşa şi au şanse să ajungă la echipa naţională”, a declarat Cosmin Contra.


    Denis Drăguş
Denis Drăguş

FCSB-istul Moruţan a impresionat prin calităţile tehnice, fiind inspirat şi la finalizare, în timp ce „perla” lui Hagi de la Viitorul pare un marcator înnăscut, cu cinci reuşite trecute deja în cont în actualul sezon. În aceste condiţii, logica ar spune că Moruţan şi Drăguş ar putea fi luaţi în lotul naţionalei mari, cel puţin pentru a se acomoda cu atmosfera de la prima reprezentativă.

Planurile lui Contra sunt îngreunate însă de ambiţiile noului selecţioner al naţionalei de tineret, Mirel Rădoi. Acesta vrea neapărat să aibă la dispoziţie cei mai buni jucători în vederea „dublei” cu Portugalia şi Bosnia, care ar putea propulsa România spre Campionatul European de anul viitor, competiţie care va fi criteriu de calificare şi pentru Olimpiada de la Tokyo din 2020. Bineînţeles, vor fi discuţii şi negocieri amicale între Cosmin Contra şi Mirel Rădoi, în ciuda faptului că unul dintre ei va rămâne cu siguranţă uşor dezamăgit.

La aproape un an de la instalare, Cosmin Contra are parte de primele meciuri cu miză. La 7 septembrie cu Muntenegru (la Ploieşti, fără spectatori) şi la 10 septembrie în Serbia, România debutează în grupa din Liga Naţiunilor din care mai face parte Lituania. Pentru a avea o şansă în plus de calificare la Euro 2020, în afara preliminariilor clasice din 2019, tricolorii lui Contra sunt nevoiţi să câştige grupa.

Fără o victorie la 7 septembrie în Portugalia, naţionala lui Mirel Rădoi îşi va diminua considerabil şansele de a câştiga grupa preliminară şi de a se califica la Euro 2019. Apoi, la 11 septembrie, România va primi vizita Bosniei, actuala lideră a grupei, dar cu un meci în plus faţă de noi şi de lusitani. Dacă vor trece cu bine de dubla cu Portugalia şi Bosnia, tricolorii mici vor mai avea două meciuri la îndemână, ambele acasă, cu Ţara Galilor şi Liechtenstein.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net