Selecţionerul Cosmin Contra are ca obiectiv câştigarea meciurilor cu Chile şi Finlanda

Ultima actualizare:

    Cosmin Contra a inceput antrenamentele cu nationala Romaniei FOTO: Sportpictures.eu
Cosmin Contra a inceput antrenamentele cu nationala Romaniei FOTO: Sportpictures.eu

Naţionala de fotbal a României se antrenează de duminică în vederea amicalelor cu Chile şi Finlanda, care vor avea loc în următoarea săptămână. Selecţionerul Cosmin Contra spune că adversarii sunt ideali în perspectiva participării în Liga Naţiunilor.

„Sunt ultimele două meciuri de pregătire înaintea Ligii Naţiunilor din septembrie. Suntem încrezători că drumul pe care l-am început îl vom continua pe aceeaşi linie, cu dorinţă de a câştiga, cu agresivitate, să avem continuitate în exprimare. Îi văd pe băieţi foarte bine. E o perioadă foarte grea pentru că mulţi ar fi trebuit să fie în vacanţă, dar au venit cu plăcere la naţională, dornici să continue munca pe care am început-o. Sper să eliminăm greşelile pe care le-am observat, să fim o echipă din ce în ce mai puternică”, a declarat Cosmin Contra.

Selecţionerul e sigur că echipa pe care o conduce va ajunge să se califice la Campionatul European din 2020, competiţie care reprezintă obiectivul acesteia. „Băieţii au înţeles că trebuie să schimbe mentalitatea când vin la naţională, să fie conştienţi că reprezintă oameni care au nevoie de victorii, de un meci bun al naţionalei. Sper să continuăm pe acest drum pentru că este cel care ne va duce la Campionatul European. Nu ştiu dacă adversarii se pliază pe stilul nostru, nu voiam adversari mai slabi. Eu am nevoie să avem adversari care ne pun în dificultate, pentru că atât Muntenegru, cât şi Serbia ne vor pune în dificultate la Liga Naţiunilor. Vor fi echipe puternice şi trebuie să ne obişnuim cu astfel de adversari, fiind conştienţi că putem să ne batem de la egal la egal cu ei. De aceea am ales să jucăm cu Chile şi Finlanda, pentru că sunt echipe care ne vor pune în dificultate”, a mai spus Contra.

Tricolorii vor juca la 31 mai, la Graz, de la ora 17.00, cu Chile, şi la 5 iunie, la Ploieşti, cu Finlanda, de la ora 20.30. Ambele partide vor fi transmise în direct de Pro TV.

Lotul României

Portari: Ciprian Tătăruşanu (FC Nantes), Florin Niţă (Sparta Praga), Silviu Lung (Kayserispor), Bogdan Lobonţ (AS Roma)

Fundaşi: Cristian Manea (CFR Cluj), Romario Benzar (FCSB), Cristian Săpunaru (Kayserispor), Ionuţ Nedelcearu (UFA), Mihai Bălaşa (FCSB), Alin Toşca (Benevento), Nicuşor Bancu (CS U Craiova)

Mijlocaşi: Alexandru Cicâldău (Viitorul), Tudor Băluţă (Viitorul), Paul Anton (Anji Mahacikala), Dragoş Nedelcu (FCSB), Constantin Budescu (FCSB), Nicolae Stanciu (Sparta Praga), Dorin Rotariu (Mouscron), Dennis Man (FCSB), Alexandru Chipciu (Anderlecht), Alexandru Mitriţă (CS U Craiova), Ciprian Deac (CFR Cluj), Adrian Stoian (Crotone), Gheorghe Grozav (Bursaspor)

Atacanţi: George Ţucudean (CFR Cluj), George Puşcaş (Novara), Alexandru Băluţă (CS U Craiova)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net