Selecţionerul Irlandei de Nord, prins beat la volan

Ultima actualizare:

    Michael O’Neill speră să nu primească o suspendare din partea federaţiei irlandezeFoto: Mediafax
Michael O’Neill speră să nu primească o suspendare din partea federaţiei irlandezeFoto: Mediafax

Irlanda de Nord scrie istorie în preliminariile pentru Campionatul Mondial din Rusia, unde doar Germania o împiedică să se califice direct. Britanicii sunt pe locul secund, dar au garantat barajul şi acest lucru e clar motiv de sărbătoare. Ei bine, selecţionerul a exagerat însă puţin!

Gruparea de la Befast are 19 puncte în grupa C preliminară pentru CM 2018 şi nu mai poate fi prinsă de locul 3, Azerbaidjan. Nord-irlandezii au pierdut un singur meci, cu Germania, acel 0-2, de la Hanovra, iar de atunci nimeni nu le-a mai stat în cale lui Lafferty şi compania. Selecţionerul Michael O’Neill a făcut o treabă excelentă, şi-a mobilizat băieţii şi a bifat cinci victorii consecutive fără gol primit, două cu Azerbaidjan, şi câte una cu Norvegia, San Marino şi Cehia. După ultimele două, Irlanda de Nord şi-a asigurat prezenţa la baraj, dar mai speră însă că poate recupera şi cele cinci puncte faţă de nemţi pentru a câştiga grupa. Următorul meci e decisiv, chiar cu oamenii lui Joachim Low, la 5 octombrie, la Belfast.

S-ar putea însă ca nord-irlandezii să aibă un mare absent. Selecţionerul Michael O’Neill, pe banca naţionalei alb-verzilor din 2011, s-a bucurat cam mult după ultimele succese şi nu pe uscat! Tehnicianul în vârstă de 48 de ani a făcut o vizită în Scoţia, unde are şi o casă de vacanţă, şi a fost prins băut la volan de către agenţii de circulaţie din Edinburgh, care efectuau un control de rutină. O’Neill a suflat în fiolă şi a picat testul, iar poliţiştii l-au pus sub acuzare. Trebuie să apară la tribunalul din capitala Scoţiei la 10 octombrie şi riscă pierderea permisului, plus o amendă grasă. Federalii de la Belfast ştiu de incident, dar nu vor să se grăbească cu pedepsirea celui mai performant selecţioner din istoria lor.

Rooney a luat-o şi el pe calea greşită

simeon stalpnicul png

Băutura la volan pare ceva obişnuit pentru lumea fotbalului britanic, episodul cu O’Neill venind la puţin timp după un alt scandal similar. Golgheterul din toate timpurile al naţionalei Angliei a gafat-o şi el la începutul acestei luni şi a fost prins mort de beat la volan, în cazul lui de către Poliţia din Cheshire, care l-a şi arestat. Rooney a scăpat doar pe cauţiune şi atacantul lui Everton va fi judecat la 18 septembrie. Această escapadă pare să-i fie mortală fotbalistului de 31 de ani, Coleen, soţia lui, intentând divorţ pentru că nu era singur în maşină, ci cu o amantă.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net