Semifinale cu bucluc pentru naționala de tineret

Ultima actualizare:

    Bucuria tinerilor jucători români după calificarea în premieră la turneul final al CE Under 21FOTO: EPA
Bucuria tinerilor jucători români după calificarea în premieră la turneul final al CE Under 21FOTO: EPA

Naționala României a scris istorie în fotbalul continental, reușind să se califice pentru prima dată în semifinalele unui Campionat European de tineret. Totuși, în loc să se bucure, oficialii români au găsit motiv de reclamații pe la UEFA, după ce s-a schimbat ora de disputare a meciului.

După rezultatul de egalitate, 0-0, obținut în fața Franței, naționala de tineret a României s-a calificat în semifinale din postura de câștigătoare a Grupei C. În penultimul act, ”tricolorii” vor întâlni cea mai experimentată și mai în formă echipă de la acest turneu final, Germania. Conform programării inițiale, meciul ar fi trebuit să aibă loc mâine seară, la Reggio Emilia, de la ora 22.00, numai că organizatorii au anunțat, în cursul serii de duminică spre luni, că partida s-a mutat la Bologna, de la ora 19.00 și cealaltă semifinală, Franța – Spania, va avea loc în locul primeia. Cum au aflat acest lucru, oficialii echipei noastre au luat foc, dar nu pentru că s-ar fi schimbat loculd e disputare, ci pentru că ora e inconvenabilă. ”Este crimă dacă se întâmplă acest lucru! Nu cred că vom juca de la ora 19.00 (n.r. ora României. În Italia va fi ora 18.00). Nu se poate! M-am uitat pe prognoză, nu știu dacă se poate juca fotbal pe vremea asta. Nu știu acum care sunt regulile. Dar știu că la orice loc de muncă activitatea se suspendă după 36 de grade. Nu știu dacă se poate juca la 19.00. Nu mi se pare corect ca o echipă să joace de la 19.00 și altele de la 22.00. Nu știu ce va fi. Vom face un apel la UEFA! Este un vald de căldură extraordinar în zona asta a Italiei!”, a declarat, pentru Digi Sport, Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF. Conform prognozei meteo, vineri, la Bologna, la ora meciului vor fi 38 de grade Celsius.

Dincolo de supărări, vestiarul echipei noastre a fost plin de chiote și de veselie la finalul egalului cu Franța, care ne-a calificat în semifinale și, mai mult decât atât, ne-a asigurat biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, o competiție la care echipa noastră nu a mai jucat de 56 de ani. ”Ştiam că doar prin muncă putem reuşi o calificare, ştiam ce adversari întâlnim. Am luptat extrem de mult şi ne-a ieşit. Ne-am făcut un ultim meci mai uşor. Momentul cheie a fost meciul cu Anglia, când pe final am reuşit să câştigăm, atunci am ştiut că mergem mai departe. Suntem tineri, avem timp să ne revenim, nu mai simţim oboseala. Sperăm să ajungem în ultimul act”, a declarat fundașul Nedelcearu, la TVR.

La rândul lui, portarul Andrei Radu era extreme de fericit: ”Le mulţumesc tuturor românilor care au ne-au susţinut astăzi la stadion şi tuturor românilor care ne-au susţinut din ţară. Am primit mesajele tuturor. Nu sunt cuvinte să descriu acest sentiment, calificarea în semifinale. Am spus după meciul cu Ţara Galilor că venim aici să ne jucăm şansele şi să ajungem cât mai sus posibl şi a fost foarte bine, suntem un grup excepţional. Sunt extrem de fericit. Nu m-am îndoit niciun moment că ne putem să ne calificăm, am venit încrezători în forţele noastre, în forţa grupului pe care îl avem şi s-a văzut şi în teren că nimeni nu s-a dat bătut până la sfârşit. Am reuşit ceva incredibil, ceva istoric. Nu ne dădea nimeni nici o şansă, dar am tăcut din gură şi am spus doar că va vorbi echipa noastră. Sunt fericit că le-am arătat tuturor din întreaga lume că echipa României are o inimă super-mare. Din câte ştiu trebuia să jucăm seara, dar din punctul meu de vedere meciul e binevenit la orice oră, după cum am demonstrat şi în seara asta suntem un grup excepţional şi dacă ne unim forţele putem învinge pe oricine. Sunt foarte dedicat când vin la echipa naţională, voiam să scriem istorie, să fim pe prima pagină în toată lumea şi uite că reuşim. Vreau să aveţi încredere maximă în noi pentru că sunt sută la sută convins că nu o să vă dezamăgim, să fiţi toţi cu noi şi să ne trimiteţi toate gândurile voastre pozitive, toată dorinţa pe care o aveţi şi să vedeţi că România va ajunge în topul lumii, foarte curând”, a declarat și Radu, la TVR.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net