Penultima zi a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din Rusia a clarificat cam totul, rămânând pentru ziua de miercuri doar două mari necunoscute. În grupa A, Elveția și Portugalia vor tranșa la Lisabona care dintre ele merge direct și care la baraj. Apoi, în grupa B, Olanda și Suedia vor decide la Amsterdam care merge la baraj și care rămâne acasă.


În rest, lucrurile sunt clare și s-au întâmplat oarecum previzbil. Astfel, mai știm două nume calificate la turneul final după ce Serbia a învins Georgia cu 1-0 și Isanda a trecut de Kosovo cu 2-0, ambele câștigându-și la pas grupele. Dacă legat de partidele de la Belgrad, respectiv Reykjavík nimeni nu aștepta decât la victorii ale gazdelor, pe muchie de cuțit s-au jucat cele două meciuri care urmau să stabilească cine merge la baraj. În ambele s-au impus oaspeții, croații învingând cu 2-0 în Ucraina și irlandezii cu 1-0 în Țara Galilor, care fără Bale la ultimele două meciuri a ratat calificarea.

hamsik.jpg

Hamsik și conaționalii lui slovaci vor experimenta o frustrare imensă. Au terminat pe locul 2, dar nu vor juca nici măcar barajul din cauza unui singur punct mai puțin decât Irlanda acumulat
Foto: Facebook

Astfel, lupta pentru locurile 2 a cam luat și ea sfârșit după partidele de luni seara. Se pare că Slovacia a tras bățul mai mic și va fi cea mai sabă echipă dintre cele nouă care au terminat pe ocul 2 și din această cauză nu va juca nici barajul. Doar o minune îi mai poate face pe Hamsik și compania să prindă play-off-ul. Mai exact, Franța sau Bosnia să treacă pe locul doi și, din cauza unui punctaj mai slab să intre sub slovaci. E puțin probabil însă ca oamenii lui Deschamps să se încurce acasă de Belarus, iar Suedia să câștige în Olanda și implicit grupa, sau ca Grecia să nu învingă acasă pe Gibraltar și Bosnia să învingă în Estonia, iar cele două să facă schimb de locuri.

Altfel, pentru seara de luni mai merită aminitite doar pentru statistică victoriile identice ale Spaniei în Israel și Italiei în Albania, scor 1-0, dar și egalul Turciei lui Lucescu din Finlanda, scor 2-2.

 
 
Loading...