Şi el merita un loc la naţională

Ultima actualizare:

    George Puşcaş a mai  fost în vederile primei  reprezentative o  singură dată, în 2014Foto: sportpictures.eu
George Puşcaş a mai fost în vederile primei reprezentative o singură dată, în 2014Foto: sportpictures.eu

George Puşcaş e un jucător aflat în proprietatea lui Inter şi care îşi duce de unul singur echipa spre o promovare spectaculoasă în Serie A. Din păcate, selecţionerul Daum l-a ignorat în vederea crucialului meci cu Polonia de săptămâna viitoare.

În aceste zile se decide ultima promovată în Serie A, iar unul dintre eroii play-off-ului e românul George Puşcaş. Împrumutat de Inter Milano la Benevento, puştiul de 21 de ani n-a avut un an strălucit, dar a explodat în luna mai. Mai întâi a înscris două goluri importante în ultimele două etape ale sezonului regulat, reuşite cu care Benevento a terminat pe locul 5, în condiţiile în care locurile 3-8 s-au calificat într-un play-off pentru stabilirea unei singure formaţii promovate.

În “sfertul” cu Spezia, Puşcaş a marcat din nou, decisiv, Benevento câştigându-şi (2-1) un loc în semifinale. A urmat o “dublă” dramatică împotriva Perugiei (1-0 şi 1-1), încă o dată cu George Puşcaş în prim-plan. În returul de marţi, golul românului a fost cel care a liniştit spiritele în ceea ce priveşte echipa calificată în finală. “Sunt mort, dar fericit. Nu am cuvinte. Trebuie să ne ducem pănă la capăt visul de a ajunge în Serie A. Suntem o echipă nou-promovată, dar foarte puternică”, le-a spus Puşcaş jurnaliştilor italieni care l-au asaltat pentru interviuri. Presa din Cizmă a remarcat la unison consistenţa evoluţiilor lui Puşcaş din ultima vreme. “A marcat din nou, a doua oară în play-off, a patra reuşită în ultimele cinci meciuri. Face o muncă incredibilă în ofensivă. E un fotbalist regăsit”, au scris cei de la ottopagine.it.În aceste condiţii, se pune întrebarea dacă George Puşcaş n-ar fi putut ajuta cu foamea sa de goluri şi naţionala României. Probabil că selecţionerul Christoph Daum îl are în vedere, însă n-a avut inspiraţia să-i dea o şansă în vederea următorului meci, cel din Polonia de la 10 iunie, hotărâtor în campania pentru CM 2018. La Benevento, Puşcaş evoluează în spatele vârfului, poziţie pe care titular în naţionala noastră este Nicuşor Stanciu. Cum acesta din urmă duce lipsă de meciuri şi de goluri la Anderlecht, n-ar fi stricat o soluţie de rezervă precum George Puşcaş.

E suspendat pentru turul finalei

Duminică (4 iunie), în prima manşă a finalei play-off-ului din Serie B, Benevento va juca în deplasare, la Carpi, împotriva formaţiei locale. Din păcate pentru George Puşcaş, el nu-şi va putea ajuta colegii din teren, fiind suspendat din cauza cumulului de cartonaşe galbene. Returul e programat joia viitoare (8 iunie), când românul poate pune umărul la o promovare istorică în Serie A a celor de la Benevento, un micuţ oraş din sudul Italiei.

Îl păstrează Inter Milano din vară?


    Românul a şi  jucat la echipa  mare a lui InterFoto: Guliver/ Getty Images
Românul a şi jucat la echipa mare a lui InterFoto: Guliver/ Getty Images

În 2013, George Puşcaş a fost transferat de la Liberty Oradea la celebra grupare italiană Internazionale Milano. Sub comanda lui Roberto Mancini, românul a prins câteva meciuri la echipa mare a nerazzurrilor, însă a fost împrumutat apoi, mai întâi la Bari şi ulterior la Benevento. În contextul crizei de rezultate prin care trece în prezent Inter, nu-i exclus ca oficialii milanezilor să-l păstreze pe George Puşcaş în vederea stagiunii viitoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net