Simona Halep: ”Nu intenționez să joc la US Open”

Ultima actualizare:

    Simona HalepFoto: Guliver/ GettyImages
Simona HalepFoto: Guliver/ GettyImages

Chiar dacă multe staruri ale tenisului mondial au criticat măsurile luate de organizatorii de la US Open, Simona Halep este prima care a avut curajul să afirme răspicat că nu va juca la turneul de Grand Slam.

Într-o declarație acordată pe e-mail agenției Reuters, Halep a declarat că nu intenţionează să joace la US Open, însă nu a luat încă o decizia definitivă. ”Având în vedere condiţiile prezentate în anunţul US Open miercuri, nu intenţionez să joc la New York”, a declarat Halep. Pentru a nu intra într-un război cu organizatorii americani, ea precizat că își poate reconsidera poziţia în cazul în care situaţia se îmbunătăţeşte până la termenul de acceptare pe tabloul principal, de la jumătatea lunii iulie. ”Aş dori să subliniez că decizia mea nu este bătută în cuie”, a adăugat ea. Turneul american va avea loc în perioada 31 august - 13 septembrie.

La US Open, în acest an, se vor adopta măsuri fără precedent, chiar dacă mai blânde decât cele inițiale. Astfel, conform ultimelor anunțuri, sportivii vor avea posibilitatea de a închiria un apartament în Manhattan sau de a rezerva o cameră suplimentară (plătită de sportiv) pentru persoanele însoţitoare. Sosirea la New York se poate face folosind mijloacele proprii şi nu cu chartere, aşa cum era planificat iniţial. Jucătorii vor fi testaţi pentru Sars-CoV-2 înainte de a pleca la New York şi de două ori pe săptămână în timpul turneului şi li se va măsura zilnic temperatura. În complexul de la Flushing Meadows, la care vor ajunge cu autobuze de 55 de locuri pe jumătate ocupate şi dezinfectate înainte şi după fiecare călătorie, toţi participanţii vor respecta regulile de distanţare cu un marcaj pe sol şi vor purta obligatoriu mască.

Accesul la sălile de antrenament şi fitness va fi controlat şi trebuie rezervat. Duşurile vor fi permise la arene, dar sub rezerva aceloraşi reguli de distanţare ca alte activităţi. Cele mai mari vestiare vor fi rezervate jucătorilor favoriţi.

Implementarea acestor măsuri stricte va avea consecinţe directe asupra formatului turneului. Organizatorii au anunţat că nu vor fi calificări pe tablourile de simplu, compuse din câte 128 de jucători. Cele de dublu vor fi formate din câte 32 de perechi, alese pe baza clasamentelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net