Skenderbeu, 10 ani interzisă în Europa

Ultima actualizare:

    Albanezii au primit o suspendare istorică pentru o serie de blaturi făcute atât în competiţia internă, cât şi pe continentfoto: EPA
Albanezii au primit o suspendare istorică pentru o serie de blaturi făcute atât în competiţia internă, cât şi pe continentfoto: EPA

UEFA, FIFA şi Federaţiile interne luptă din greu, dar fără prea mare succes, în faţa blaturilor, un flagel în continuă expansiune mai ales în ţările de mâna a doua şi a treia. Cine are însă ghinionul să fie prins e pedepsit exemplar, mai mult pentru descurajarea celorlalţi, decât pentru fapta în sine, care cu greu poate fi dovedită indubitabil.

La zar a căzut de această dată rău de tot Skenderbeu, cea mai prolifică echipă albaneză din ultimii 10 ani. Trupa din Korce a câştigat şase din ultimele şapte sezoane în Superliga din această ţară, iar UEFA a dovedit că nu toate pe teren. Aşa s-a ajuns ca anul trecut să-i fie retras titlul din 2016 şi să înceapă stagiunea 2016-2017 cu o depunctare de 12 puncte, care n-a putut fi recuperată şi i-a permis lui Kukesi să iasă campioană. Deşi lucrurile păreau că se opresc aici, iar Skenderbeu se pregătea pentru un nou titlu, mai ales că în acest moment are deja 15 puncte peste locul doi, UEFA a lovit-o zilele trecute cu toporul.

Trebuie să plătească şi o amendă de un milion de euro

Forul suprem al fotbalului continental a aflat că albanezii nu s-au limitat la nenorociri doar acasă, ci s-au dedat la fapte reprobabile şi în cupele europene, unde au aranjat meciuri pe bandă rulantă cu Dinamo Zagreb, Sporting Lisabona, Lokomotiv Moscova, Crusaders şi alte 45 de partide. Principala modalitate era aceea de permite încasarea de goluri multe pe finaluri de meci, care la pariuri aveau cote imense. Pentru asta UEFA a interzis-o pe Skenderbeu în cupele europene pentru o perioadă de 10 ani şi a aplicat şi o amendă de un milion de euro. Astfel, albanezii din Korce vor mai putea da atacul pe continent abia în 2028. Culmea este însă faptul că Skenderbeu are un total de 37 de partide jucate în cupele europene şi UEFA spune că niciunul nu a fost jucat corect 100%.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net