Programat în Grupa E, la Euro 2020, meciul Polonia - Slovacia s-a terminat cu o surpriză: 1-2. Meciul a fost arbitrat de Ovidiu Haţegan, care l-a eliminat pe polonezul Krychowiak.


Reprezentativa Slovaciei a fost dominată, însă s-a dovedit a fi mult mai dibace în fazele de poartă. Aceasta a deschis scorul în minutul 18, când Mak a trecut de mai mulți adversari, a pătruns în careu, din partea stângă, în unghi de 45 de grade. Slovacul a șutat, iar mingea deviată de un polonez a lovit stâlpul porții, a ricoșat în Szczesny, iar de acolo a intrat în plasă. Acesta a fost primul autogol înscris de un portar la Euro.
Polonezii au egalat prin Linetty (min. 46), care a reușit unul dintre cele mai rapide goluri de după pauză la turneele finale ale Campionatului European de fotbal.
Echilibrul a fost rupt în minutul 62, când Ovidiu Hațegan i-a arătat al doilea cartonaș galben lui Krychowiak (primul a fost în minutul 22), iar „decarul” polonez a plecat la vestiare. Cu un om în plus, slovacii au marcat din nou, prin Skriniarr (min. 69). Și deși au fost dominați până la finale, ei au rezistat și au obținut o victorie prețioasă. 
Au evoluat formațiile: 
Polonia:
Szczesny - Bereszynski, Glik, Bednarek, Rybus (Puchaz '74) - Linetty (Frankowski '74), Krychowiak, Klich (Moder '85) - Jozwiak, Lewandowski, Zielinski (Swiderski '85). 
Selecţioner: Paulo Sousa
Slovacia: Dubravka - Pekarik (Koscelni '79), Satka, Skriniar, Hubocan - Kucka, Hromada (Hrosovsky '79) - Haraslin (Duris '87), Hamsik, Mak (Suslov '87)- Duda (Gregus '90). 
Selecţioner: Stefan Tarkovic
Meciul a fost arbitrat de Ovidiu Haţegan, ajutat de Radu Ghinguleac şi Sebastian Gheorghe. Arbitru de rezervă a fost Istvan Kovacs.
La ora 22.00 se dispută celălalt meci din Grupa E, Spania - Suedia (în direct la Pro TV). 

 
 
Loading...