Eliminarea prematură din Liga Campionilor, dar mai ales proporțiile eșecului (2-8) suferit în fața lui Bayern Munchen au accentuat criza în care se află FC Barcelona. În aceste condiții, după câteva reuniuni de urgență, președintele catalanilor, Josep Maria Bartomeu ar fi luat decizia să-l demită pe Quique Setien (61 de ani) din funcția de antrenor.


Informația nu a fost confirmată de club, însă nici nu a fost infirmată. Presa iberică scrie că duminică seara, după o întrevedere cu Eric Abidal, directorul sportiv al lui FC Barcelona, s-ar fi decis schimbarea tehnicianului. „Setién esta fuera” (Setie este în afară), iată cuvintele pe care Josep Maria Bartomeu le-a rostit la postul de radio Cadena Cope, în timpul emisiunii „Tiempo de juego”.
Încă de sâmbătă, presa spaniolă a anunțat că antrenorul Quique Setien va fi demis, iar favorit să preia postul ar fi Mauricio Pochettino. De asemenea, au fost pomeniți printre posibilii succesori Xavi şi Ronald Koeman.
La câteva minute după dezastrul cu Bayern Munchen, Setien a spus: „Simţim o frustrare enormă şi va trebui să luăm decizii. FC Barcelona este un club mare, care a avut o seară foarte proastă. Lucrurile trebuie schimbate. Este prea devreme să mă gândesc la viitorul meu, dacă voi continua sau nu. Adevărul este că trebuie să vedem dacă eu corespund acestui club".
Fost mijlocaș, Quique Setien a activat, între 1977 și 1996, la grupări din Spania precum Racing Santander, Atletico Madrid, CD Logrones și Levante.  Ca antrenor, a debutat la Santander (2001/2002), iar înainte de a fi numit la Barca, în acest an, a lucrat la Real Betis.  

 
 
Loading...