Soluţie pentru naţională! Ioan Hora intră în cărţile lui Contra

Ultima actualizare:

    Ioan Hora, felicitat de colegi pentru "dubla" din meciul cu Craiova
Ioan Hora, felicitat de colegi pentru "dubla" din meciul cu Craiova

Atacantul FCSB îl obligă pe selecţionerul naţionalei să-l ia în calcul în vederea meciurilor cu Suedia şi Feroe din luna martie.

Cu ultimele sale evoluţii, în special cea din derby-ul FCSB – Craiova (3-2), Ioan Hora poate fi considerat cel mai în formă atacant român al momentului, devenind o soluţie şi pentru echipa naţională, care se pregăteşte de debutul în preliminariile Euro 2020.

Transferat ca rezervă a lui Gnohere, Ioan Hora a demonstrat rapid că merită mai mult decât un loc pe banca FCSB-ului. Vârful de 30 de ani a înscris chiar la debutul pentru FCSB, în tr-un amical din Spania, confirmând ulterior şi în partidele oficiale, cu alte trei goluri, în trei meciuri jucate. Cu un plasament inspirat în faţa porţii şi cu un joc aerian excelent, Hora ar putea fi vârful împins pe care îl caută şi selecţionerul Cosmin Contra. În condiţiile în care startul în preliminariile Euro 2020 bate la uşă (la 23 martie în Suedia şi la 26 martie cu Feroe, pe teren propriu), „Guriţă” nu are la îndemână prea multe soluţii care să-l depăşească pe Hora la capitolul formă sportivă. Florin Andone (Brighton), George Ţucudean (CFR Cluj) şi Claudiu Keşeru (Ludogoreţ) au fost până acum variantele preferate de Contra, dar toţi trei nu se regăsesc în cea mai fericită perioadă.

În mod normal, Contra şi-ar fi dorit să înceapă meciul din deplasare cu Suedia cu Florin Andone în avanposturi, însă acesta a avut prestaţii oscilante în debutul anului, iar în ultimele săptămâni n-a jucat deloc la Brighton din cauza unei suspendări drastice pentru comportament nesportiv. George Ţucudean nu e nici el în apele sale la CFR Cluj, în ciuda golului marcat la Iaşi în ultima etapă, meci în care n-a jucat decât trei minute din cauza unei viroze puternice. De asemenea, „Ţucu-gol” pare afectat în acest debut de an de starea proastă a terenurilor din Liga I, motiv pentru care nu trage la capacitate maximă şi nu poate să-i ofere garanţii lui Cosmin Contra. În ceea ce-l priveşte pe „bulgarul” Keşeru, vârful lui Ludogoreţ a jucat în trei meciuri oficiale în 2019 pentru Ludogoreţ (toate ca titular), dar nu s-a lipit de gol aşa cum o face Ioan Hora.

În calitate de fost golgheter al Ligii I, pentru Pandurii în sezonul 2015-2016, Ioan Hora a fost prea puţin băgat în seamă de foştii selcţioneri. Astfel, el a bifat numai două selecţii sub tricolor, în 2016, ambele în meciuri amicale, cu Lituania (14 minute) şi cu RD Congo (22 de minute). În plus, în februarie 2015, Hora a jucat pentru România contra Bulgariei şi Moldovei, într-un stagiu de pregătire la care au fost convocaţi doar jucătorii din Liga I, aceste partide nefiind incluse în calendarul FIFA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net