Sorescu, eroul unei victorii nesperate pentru Dinamo

Ultima actualizare:

    Sorescu a marcat trei goluri cu FC VoluntariFOTO: Marian Burlacu
Sorescu a marcat trei goluri cu FC VoluntariFOTO: Marian Burlacu

Pentru Dinamo, acest sezon se anunță unul al supraviețuirii în prima ligă și de aceea orice punct este de aur. Luni seară, în prima etapă a noului sezon, ”câinii” au învins cu scorul de 3-2 pe FC Voluntari, o victorie datorată în special lui Sorescu, care a reușit pentru prima dată să înscrie trei goluri într-o partidă.

Cu jucători neplătiți sau nebăgați în seamă de conducere, cu un tehnician care nu a mai antrenat de cinci ani și fără șanse de a aduce întăriri, dinamoviștii au început cu un moral foarte scăzut meciul cu FC Voluntari. Singura parte pozitivă înaintea partidei era că pentru prima dată după 11 ani, bucureștenii nu aveau nici măcar un jucător străin trecut pe foaia de joc. Dar nu din patriotism sau din dorința de a le da șanse tinerilor jucători, ci pentru că nu mai sunt bani.

Ilfovenii au intrat pentru prima ca favoriți în istoria confruntărilor directe cu ”câinii”, iar startul partidei le dădea dreptate pariorilor. Oaspeții chiar au deschis scorul, dar apoi portarul Eșanu a făcut minuni și, la pauză, oarecum nesperat pentru gazde, s-a intrat cu 1-1, după ce Sorescu a egalat în minutul 43. În repriza secundă, același jucător a marcat, cu largul concurs al portarului Rîmniceanu, golul care avea să aducă pe Dinamo în avantaj. Bucuria nu a durat decât 7 minute, căci Rață a egalat după o gafă în lanț a apărării dinamoviste. Egalul a fost negat de soartă în minutul 72, atunci când un șut puternic al aceluiași Sorescu a fost deviat decisiv în proprie poartă de umărul unui fundaș al ilfovenilor.


    Sorescu a marcat pentru prima dată trei goluri în meciul cu FC VoluntariFOTO: Marian Burlacu
Sorescu a marcat pentru prima dată trei goluri în meciul cu FC VoluntariFOTO: Marian Burlacu

3-2 a fost și scorul final al partidei, una din care Dinamo s-ar putea să fi obținut un dublu câștig. Pe lângă cele trei puncte, acest meci e posibil să-i fi crescut și cota lui Sorescu, care ar putea fi vândut peste câteva săptămâni pe acel milion de euro la care visează fanii acționari ai clubului. La finalul partidei, căpitanul și liderul echipei a recunoscut că declarațiile adversarilor, care spuneau că le vor da 9 goluri, i-a motivate mai mult decât orice. ”Prefer să nu vorbesc înainte de meci, ci după, acum am ocazia, ei au zis că ne dau 9, iar asta ne-a făcut să arătăm altă faţă azi. Am scos tricoul la primul gol pentru că am pe spate o poveste care mă motivează să lupt zi de zi. După golul 3 am arătat banderola pentru Unicul Căpitan Cătălin Hîldan. Am contract cu Dinamo până în 2023, îl voi respecta şi vom vedea ce va fi. Nu am depus memoriu, dar nici eu nu sunt cu banii la zi”, a declarat Sorescu după meci.

La rândul lui, tehnicianul italian al dinamoviștilor, Dario Bonetti, era extrem de fericit: ”Este foarte importantă victoria, dar pentru mine a fost mai importantă evoluţia. Am aşteptat să le văd evoluţia pe teren şi totul a fost pozitiv. Victoria este pentru suporteri, clubul supravieţuieşte datorită lor. În repriza a doua puteam da cinci-şase goluri. Această victorie ne dă puţină linişte. Sorescu este un jucător mare, ca o maşină de Formula 1, are calităţi, poate juca în mai multe poziţii şi poate face diferenţa”, a declarat el.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net