Spălați rușinea! CFR Cluj ia startul în preliminariile Ligii Campionilor

Ultima actualizare:

    CFR Cluj începe o nouă aventură europeană
CFR Cluj începe o nouă aventură europeană

CFR Cluj revine marți în fotbalul european după dezastrul cu luxemburghezii de la Dudelange de anul trecut.

Campioana României începe în Kazahstan drumul spre grupele celei mai importante competiții continentale. Dubla manșă cu Astana din primul tur preliminar al Ligii Campionilor e menită însă să șteargă cu buretele rușinea trăită de clujeni în urmă cu un sezon.

CFR Cluj a intrat în istorie cu una dintre cele mai umilitoare eșecuri suferite vreodată de echipele de club din România. În play-off-ul Ligii Europa din 2018, ardelenii au pierdut ambele întâlniri cu Dudelange, un 2-5 la „general” care doare și în prezent. Față de confruntările de coșmar cu luxemburghezii nu sunt mari noutăți în ceea ce privește lotul de jucători, principala schimbare fiind pe banca tehnică, acolo unde nu mai e portughezul Conceicao, ci Dan Petrescu. După două titluri consecutive câștigate cu CFR (perioadă întreruptă de o aventură în China), a venit timpul ca „Bursucul” să confirme și în Europa și să ajute gruparea din Gruia să depășească „șocul” Dudelange.

Se joacă pe teren sintetic

Meciul de mâine după-amiază de la Nur-Sultan (fosta Astana, capitala Kazahstanului) e considerat de Dan Petrescu unul extrem de complicat. Dincolo de distanța uriașă parcursă de clujeni, aproximativ 3.500 de kilometri, tehnicianul de 51 de ani se teme de forța kazahilor pe teren propriu, pe un gazon sintetic unde au clacat multe cluburi mari din Europa. Inclusiv naționala României s-a chinuit teribil pentru a scoate un 0-0 în 2016, în mandatul selecționerului Daum. În plus, Astana are avantajul că e în plin sezon competițional pe plan intern, campionatul lor disputându-se în sistemul primăvară-toamnă. Ca o palidă consolare, adversara de azi a CFR-ului nu trece prin cea mai fericită perioadă. Chiar dacă e în continuare pe primul loc, Astana a pierdut două dintre ultimele trei meciuri.

Deși a jucat sâmbătă în Supercupa pierdută cu Viitorul (0-1), atacantul George Țucudean nu intră în planurile lui Dan Petrescu pentru cele două meciuri cu Astana, turul de marți și returul de miercurea viitoare. Pentru că „Țucu-gol” se va duce la Viena pentru a-și rezolva problemele la inimă, golgheterul Ligii I în sezonul trecut nici măcar n-a fost trecut pe lista de jucători trimisă la UEFA în vederea partidelor din primul tur preliminar al Ligii Campionilor.

Internaționalul român Dorin Rotariu (23 de ani) e una dintre piesele de bază la Astana, antrenorul ucrainean Hryhorchuk folosindu-l titular în 17 din cele 18 meciuri în care fostul dinamovist a fost utilizat. Transferat în primăvară de la FC Bruges, Rotariu a confirmat așteptările, fiind și unul dintre principalii marcatori ai echipei, cu cinci reușite, alături de croatul Tomasov și de kazahul Murtazaev.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net