Spectacol în Ligă. Rostov a bătut-o pe Bayern, iar Beşiktaş a revenit de la 0-3

Ultima actualizare:

    Campioana Germaniei a pierdut ruşinos în RusiaFoto Twitter
Campioana Germaniei a pierdut ruşinos în RusiaFoto Twitter

Aseară s-a încheiat etapa cu numărul 5 din Liga Campionilor, iar după cele opt partide s-au rezolvat multe lucruri, în doar câteva grupe mai rămânând suspans pentru ultima rundă.

Două jocuri au oferit însă surprize foarte spectaculoase. La Rostov, vicecampioana Rusiei, debutantă în această competiţie, a produs surpriza şi a învins-o pe Bayern Munchen, campioana Germaniei şi de cinci ori câştigătoare a Ligii Campionilor. Deşi a abordat meciul cu cea mai bună echipă posibilă, cu excepţia lui Neuer, Vidal, Robber şi Javi Martinez, accidentaţi, Ancelotti n-a reuşit să-i facă pe băieţii lui să se concentreze la maximum. Astfel, după ce a deschis scorul prin Costa, Bayern a căzut şi s-a văzut întoarsă în cinci minute de golurile lui Azmoun şi Poloz. Bernat a egalat pentru bavarezi, dar Noboa a dat lovitura de graţie în minutul 67 şi Rostov a produs astfel cea mai mare surpriză din ultimul timp în Liga Campionilor. După acest rezultat, coroborat cu victoria lui Atletico în faţa lui PSV, scor 2-0, lucrurile sunt clare în grupă. Spaniolii merg de pe primul loc, nemţii de pe doi, iar Rostov va termina pe 3 dacă nu va pierde la Eindhoven, în ultimul meci. Din păcate, românul Andrei Prepeliţă a rămas rezervă neutilizată la Rostov.


    Clasamente Liga Campionilor după etapa a cinciaFoto Click!
Clasamente Liga Campionilor după etapa a cinciaFoto Click!

De infarct a fost şi jocul de la Istanbul, dintre Beşiktaş şi Benfica. Portughezii s-au dus repede la 3-0 pe malul Bosforului, prin golurile lui Guedes (10), Semedo (25) şi Fejsa (31), şi au concretizat acest avantaj până cu o jumătate de oră înainte de final. Tosun, Quaresma şi Aboubakar au egalat însă după golurile din minutele 58, 83 şi 89, iar din calificată matematic în optimi, Benfica trebuie acum să tremure la ultimul meci, cu Napoli, pe care nu trebuie să-l piardă pentru a merge mai departe. În schimb, datorită acestei reveniri de senzaţie, Beşiktaş are acum şansa de a merge mai departe în detrimentul uneia dintre cele două. Tot ce trebuie să facă e să câştige la Kiev. Napoli se putea califica direct aseară, dar a făcut doar 0-0 cu ucrainenii şi această gafă o poate costa scump. Din păcate, Vlad Chiricheş a trecut din nou pe banca de rezerve după revenirea spaniolului Raul Albiol, accidentat la ultimele meciuri.

În celelalte jocuri, nimic surprinzător. Arsenal şi PSG au dat-o la pace în meciul vedetă al serii, scor 1-1, de pe Emirates, la fel ca şi în meciul cu miză de Liga Europa din această grupă, Ludogoreţ - Basel, încheiat şi el tot egal, dar 0-0, cu Moţi şi Keşeru titulari.

Nu în ultimul rând, etapa a cincia a reprezentat parafarea calificării în optimi şi pentru Barcelona şi Manchester City, spaniolii după 2-0 la Celtic, iar englezii după un egal chinuit, 1-1, la Gladbach.


    Rezultatele de asearăFoto Click!
Rezultatele de asearăFoto Click!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net