Sport sângeros la Roma - Feyenoord. Olandezii s-au bătut cu forţele de ordine înainte de meciul din Liga Europa. FOTO

Ultima actualizare:

    Un olandez a ieşit foarte şifonat din luptele cu carabinierii romaniFoto: AP
Un olandez a ieşit foarte şifonat din luptele cu carabinierii romaniFoto: AP

AS Roma - Feyenoord Roterdam a fost supriza neplăcută a serii în Liga Europa. Deşi între italieni şi olandezi nu este cunoscută vreo mare rivalitate fotbalistică sau istorică, fanii celor două echipe au făcut haos înainte de meciul direct.

De vină au fost suporterii veniţi de la Roterdam, care au ajuns în capitala Italiei în dimineaţa jocului de pe Stadio Olimpico. Bine fumaţi, ştiut fiind faptul că drogurile uşoare sunt legale în Olanda, aceştia s-au pus pe băut şi de aici până la scandal n-a mai fost decât un pas. Câteva înjurături cu forţele de ordine şi cu fanii romanilor au degenerat până la urmă în adevărate lupte de stradă. S-a lăsat cu bastoane, gaze lacrimogene şi cu sângele olandezilor vărsat pe trotuar. Câţiva turbulenţi au ieşit foarte şifonaţi, aşa cum se observă şi în imagini, dar niciun rănit grav n-a fost transportat la spital. În schimb, şase olandezi au fost arestaţi, iar alţi 19 au primit amenzi pentru tulburarea liniştii publice şi refuzul de a se supune indicaţiilor carabinierilor.

Partida a fost şi ea una echilibrată, dar mai puţin tensionată decât "meciul" de pe străzi, şi s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Roma a deschis scorul prin Gervinho, în minutul 22, iar Feyenoord a egalat prin Kazim-Richards în minutul 55, lăsând deznodământul pentru returul de pe "De Kujp".

Vezi mai jos o galerie foto cu incidentele grave de la Roma!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net