Stadionul a resuscitat Craiova

Ultima actualizare:

    Fanii, jucătorii de valoare şi performanţa şi-au întors faţa către Oltenia doar după mutarea în casă nouă, de unde nimeni n-a plecat cu puncte până acumFOTO: Sportpictures.eu
Fanii, jucătorii de valoare şi performanţa şi-au întors faţa către Oltenia doar după mutarea în casă nouă, de unde nimeni n-a plecat cu puncte până acumFOTO: Sportpictures.eu

CS U Craiova închide sezonul regulat cu ACS Poli Timişoara, nu cea mai slab clasată echipă din Liga 1, dar cu siguranţă cea mai destabilizată în 2018. Alb-albaştrii au astfel toate şanse să se ducă la 5 victorii din tot atâeta posibile în meciurile din campionat jucate pe noul Ion Oblemenco, care pare să fie secretul succesului.

Ultima partidă pierdută de olteni pe teren propriu datează de pe 29 octombrie 2017, când FCSB le administra la Severin un neverosimil 5-2. A urmat apoi revenirea în Bănie, pe noul stabiliment construit cu 52 de milioane de euro, şi parcă de atunci „studenţii” mănâncă jar. Au fost patru meciuri în campionat, toate câştigate la pas: 3-1 cu Juventus şi Viitorul, 2-1 cu CFR şi 1-0 cu Sepsi, la toate cu o asistenţă de peste 15.000 de spectatori în tribune. Tot pentru stadion, atmosferă şi perspectiva de a se bate la titlu au venit pe Oblemenco Florin Gardoş şi Andre Santos, care s-au declarat entuziasmaţi de energia găsită la CS U. Fostul fundaş al lui Southampton are emoţii înainte de debut şi pe bună dreptate. Când a plecat el în Anglia, Craiova nu era de el, iar acum rămâne de văzut dacă mai e el de Craiova. „Am rămas plăcut surprins de ce se întâmplă la Craiova.

A cincea victorie la rând pe Oblemenco?

În momentul în care am plecat eu din România, lucrurile nu erau atât de bine puse la punct. Sunt pregătit să joc, deşi nu ştiu la ce nivel fizic sunt, am jucat ultimul meci în ianuarie, pentru echipa a doua a lui Southampton şi în rest m-am antrenat. Nu am termen de comparaţie, nu mai ştiu care e nivelul în Liga 1. Să câştig titlul în România ar fi cea mai mare palmă dată celor care spun că sunt terminat. Oricum, clasarea în primele trei n-avem voie s-o ratăm. Şi Cupa ar fi ceva extraordinar. Am ales să mă întorc în ţară şi pentru a reveni la naţională”, a declarat Gardoş la prezentarea oficială. Portughezul care s-a dezbrăcat în acelaşi vestiar cu Ronaldo spune şi el că lucrurile bune auzite despre Craiova de la un prieten care joacă pentru Dinamo l-au făcut să vină. „Diogo Salomao, cu care am jucat la Sporting şi la Deportivo La Coruna mi-a spus ce se întâmplă la Craiova. Când am ajuns pe aeroport, la Bucureşti, i-am trimis un mesaj. I-am spus că pe 1 martie avem meci în Cupă şi o să-l omor la Craiova. Cu Cristiano Ronaldo am jucat la naţională şi la Sporting, pentru mine e cel mai bun jucător din lume”, a declarat şi Santos.

Poli, cea mai slabă echipă din Liga 1

Timişoara încheiase anul 2017 cu 26 de puncte şi se părea cu nu va avea probleme cu retrogradarea. Intrarea în noul an s-a făcut însă prost şi ACS a luat-o rău la vale. L-a pierdut pe antrenorul Ionuţ Popa după înfrângerile cu Sepsi şi Voluntari, iar Leo Grozavu a continuat şi el cu o înfrângerea în faţa Iaşiului. Astfel, Poli este cea mai slabă echipă din Liga 1 în 2018, singura care n-a obţinut încă punct. Dacă o ţine tot aşa şi după înjumătăţirea punctelor în play-out, atunci pe bănăţeni îi aşteaptă Liga 2. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net