Mijlocaşul Nicolae Stanciu își continuă seria meciurilor reușite de când s-a reluat campionatul de fotbal al Cehiei. Acesta a pasat la golul victoriei (1-0) echipei lui, Slavia, în meciul cu Zlin. Confruntarea s-a disputat duminică, seara, la Praga, în a 30-a etapă.


În minutul 74, Stanciu a centrat, iar Masopust a marcat cu o lovitură de cap. Internaţionalul român a jucat până în minutul 86, când a fost înlocuit de Hellebrand. El a bifat astfel al 10-lea meci disputat pentru Slavia în campionat, anul acesta, reușind să înscrie cu Ostrava (2-1) și cu Jablonec (5-0). De asemenea, ex-stelistul a mai reușit două pase de gol.  
Și datorită lui Stanciu, la finalul sezonului regular, Slavia Praga este lider detaşat, cu 72 de puncte, fiind urmată de Viktoria Plzen (66p), Sparta Praga (50p), Jablonec (49p), Liberec (47p) și Ostrava (45p). Aceste echipe vor participa la Play-Off.  
O altă reușită a bifat și Alexandru Maxim, autor al golului prin care formaţia Gaziantep FK, antrenată de Marius Şumudică, a remizat (1-1), pe teren propriu, cu Ankaragucu, în a 27-a etapă a campionatului Turciei, prima după pauza de trei luni impusă de pandemia de COVID-19.
Mijlocașul împrumutat de la Mainz a marcat în minutul 25, din penalty, iar pentru oaspeți a înscris Scarione, în minutul 51. Maxim a jucat până în minutul 83, când a fost înlocuit de Twumasi. Celălalt fotbalist român de la Gaziantep FK, Alin Toşca, a fost integralist.
În urma acestui rezultat, Gaziantep se menține pe locul 9 în clasament, cu 33 de puncte, iar Ankaragucu este pe penultima poziţie, cu 24 de puncte. În frunte se află Trabzonspor și Basaksehir, care au fiecare câte 56 de puncte.

 
 
Loading...