Stanciu şi Popa, liberi să plece

Ultima actualizare:

    Cum Steaua e ca şi eliminată din  Liga Campionilor, Gigi Becali  a dat undă verde pentru  transferurile celor doi mijlocaşiFoto: sportpictures.eu
Cum Steaua e ca şi eliminată din Liga Campionilor, Gigi Becali a dat undă verde pentru transferurile celor doi mijlocaşiFoto: sportpictures.eu

După Chipciu şi Varela, Steaua va pierde cât de curând încă doi jucători de bază. E vorba de internaţionalii Nicuşor Stanciu şi Adi Popa, curtaţi insistent de echipe din străinătate.

A fost o vară mai mult decât prolifică pentru Gigi Becali, în ciuda faptului că roş-albaştrii nu s-au calificat decât în grupele Ligii Europa. Astfel, veniturile patronului stelist se apropie deocamdată de 20 de milioane de euro (cel puţin 10 din participarea europeană plus cele şase milioane luate pe Chipciu şi Varela). Becali n-a terminat însă „tunurile” şi e pe cale să mai facă două afaceri de milioane de euro. Dezastrul (0-5) cu Manchester City de la Bucureşti l-a convins pe finanţator că trebuie să-şi vândă „marfa” de export cât mai repede posibil, înainte ca aceasta să se periseze. Bineînţeles, miza cea mare e Nicuşor Stanciu, mijlocaşul de 23 de ani, care a explodat în acest sezon. Decarul stelist e dorit de multă vreme la Anderlecht, însă pe fir au intrat şi alte cluburi, printre care spaniolii de la Espanyol şi Celta Vigo. Cu cel puţin 6-7 milioane de euro pe masă, lui Gigi Becali îi va fi foarte greu să refuze transferul lui Stanciu, care riscă să se plafoneze dacă va fi păstrat cu forţa.La Steaua se va discuta în următoarele zile şi despre plecarea lui Adi Popa. După patru sezoane la nivel înalt în tricoul roş-albastru, „Motoreta” nu mai are motivaţia de a continua, astfel că un transfer peste hotare ar fi soluţia ideală pentru ambele părţi. Mijlocaşul de bandă de 28 de ani nu duce lipsă de oferte, turcii de la Bursaspor fiind ultima echipă interesată de serviciile lui Adi Popa. Gigi Becali speră să obţină în schimbul său 2 milioane de euro, dar cu siguranţă e dispus să negocieze şi să mai lase din preţ. Cum fereastra de transferuri în campionatele tari din Europa se încheie la finalul lunii august, e de aşteptat ca Stanciu şi Popa să plece spre alte zări după derby-ul cu Dinamo de mâine sau, eventual, după returul cu Manchester City de miercurea viitoare.

Pintilii, ultimul mohican

Plecările iminente ale lui Stanciu şi Popa vor distruge şi mai mult frumoasa echipă construită de Gigi Becali la Steaua în urmă cu trei-patru sezoane, în primul mandat al lui Laurenţiu Reghecampf. Practic, fără Stanciu şi Popa, închizătorul Mihai Pintilii ar rămâne singura legătură a actualei echipe cu perioada amintită mai sus, atunci când roş-albaştrii luau trei titluri consecutive şi jucau în grupele Ligii Campionilor. Ar mai fi Bourceanu, dar fostul căpitan al Stelei e în cădere liberă şi nu mai prinde primul 11.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net