Start de vis spre o semifinală de legendă pentru naționala U21

Ultima actualizare:

    Golul marcat de Puscas din penalty a deschis drumul spre victoria cu Croația de la Europeanul U21FOTO: EPA
Golul marcat de Puscas din penalty a deschis drumul spre victoria cu Croația de la Europeanul U21FOTO: EPA

Debut entuziasmant al echipei României la turneul final al Campionatului European Under 21. ”Tricolorii” au învins cu scorul de 4-1 Croația și pot visa în continuare la calificarea în semifinale.

Înaintea competiției, toți specialiștii considerau meciul cu Croația drept unul decisiv pentru naționala noastră în lupta pentru pătrunderea în semifinalele Europenelor. Aceasta deoarece într-o grupă cu Anglia și Franța, victoria cu croații era obligatorie pentru noi și, din fericire, ea a venit mai ușor decât își imagina cineva. Când din tribună ești încurajat de legende ale fotbalului românesc precum Gică Hagi, Gică Popescu sau Adrian Ilie nu ai cum să nu te autodepășești, iar tinerii jucători antrenați de Mirel Rădoi exact asta au făcut. Au început fabulos partida, astfel că după doar un sfert de oră conduceau cu scorul de 2-0. Primul gol a fost marcat din penalty, în minutul 11, de Pușcaș, care a transformat un penalty acordat după o decizie VAR. A fost un moment istoric, pentru că a fost prima dată când s-a luat o hotărâre în favoarea unei echipe românești după consultarea arbitrajului video. Trei minute mai târziu, Ianis Hagi avea să ducă scorul la 2-0, reușita lui venind la exact 25 de ani de la cea a tatălui său împotriva Columbiei (scor3-1) la Campionatul Mondial din 1994! Bucuria românilor a fost de scurtă durată, căci în minutul 18 Vlasic a reușit să reducă din diferență. Impulsionați de reușită, croații au continuat să preseze, dar din fericire, fie paradele lui Ionuț Radu, fie decizia apărătorilor noștri au făcut să intrăm la cabine în avantaj.

Cea de-a doua repriză avea să reconfirme faptul că ne aflăm în fața unei generații de excepție. Pentru că, spre deosebire de ”modelul românesc” de apărare cu orice preț a rezultatului, puștii antrenați de Rădoi nu s-au sfiit să atace. Iar rezultatul s-a văzut: au mai marcat două goluri, prin Băluță, în minutul 66 și Adrian Petre, în minutul 90, astfel că România a reușit să câștige cu 4-1, un scor la care nu îndrăznea să viseze nici un iubitor al fotbalului de la noi din țară. Un start perfect de turneu, dar care nu va însemna nimic fără o prestație cel puțin la fel de bună împotriva formațiilor Angliei (vineri) și Franței (luni).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net