Steaua aprinde Nordul

Ultima actualizare:

    Adi Popa se va despărţi de Steaua la finalul sezonuluiFoto: David Muntean
Adi Popa se va despărţi de Steaua la finalul sezonuluiFoto: David Muntean

Foresta – Steaua e cel mai pasionant duel din 16-imile de finală ale Cupei României. Meciul din această seară a creat o agitaţie greu de descris în nordul ţării, o zonă plină de stelişti.

La Suceava, fotbalul de cel mai înalt nivel s-a stins o dată cu evoluţiile Forestei Fălticeni din urmă cu aproape două decenii, încununate de celebrul 5-4 (de la 0-4!) cu Dinamo. Între timp, echipa fanion a Bucovinei s-a desfiinţat şi a reapărut mai întâi ca Rapid CFR, iar din acest sezon sub vechea denumire Foresta. Acum, galben-verzii trag la promovare în Liga I, iar meciul cu Steaua din Cupă a venit ca un bonus nesperat. Practic, la Suceava s-a vorbit în ultimele zile doar de întâlnirea cu Reghecampf şi cu vedetele Stelei. Cele 6.000 de bilete s-au dat în câteva ore, iar oficialii clubului au instalat în timp record o instalaţie de nocturnă. La „negru”, un tichet de intrare a ajuns să coste de patru-cinci ori mai mult (peste 200 de lei!), semn că cererea e una imensă, care depăşeşte cu mult capacitatea bătrânului stadion „Areni”. Nici nu e de mirare, în condiţiile în care judeţul Suceava e plin de suporteri stelişti.

Atmosfera de astăzi va semăna cu cea de la meciul disputat de Steaua anul trecut la Baia Mare, în aceeaşi fază a Cupei României. Roş-albaştrii s-au calificat cu emoţii, după loviturile de departajare, însă partida a fost marcată de mari probleme organizatorice, cauzate de afluenţa publicului. Precedentul de la Baia Mare îi inspiră şi pe jucătorii Forestei Suceava, care speră într-o calificare miraculoasă. „Se poate întâmpla orice. Ne-am pregătit şi pentru penalty-uri”, a subliniat antrenorul moldovenilor, Cristi Popovici.

«Goe» îl aşteaptă şi pe Gigi Becali


    Dorin Goian
Dorin Goian

Dorin Goian, fostul fundaş al Stelei retras din activitate, este în prezent preşedintele Forestei Suceava. „Nu cred că jucătorii noştri au nevoie de vreo primă specială. Faptul că meciul se va vedea în toată ţara e o motivaţie substanţială. Dacă vor veni în Bucovina şi oaspeţi mai speciali, de talia lui Gigi Becali, îi vom aştepta cu drag”, a declarat cel poreclit „Goe” în perioada în care îmbrăca tricoul roş-albastru.

Tamaş şi Semeghin au ratat «duelul sticlelor de vin»


    Gabriel Tamaş
Gabriel Tamaş

Fanii puteau urmări diseară şi o confruntare inedită între fundaşul Stelei, Tamaş, şi cel al Forestei, Semeghin. Ambilor pasiunea pentru alcool care le-a adus numeroase probleme.


    Dorin Semeghin
Dorin Semeghin

Apărătorul steliştilor nu s-a deplasat la Suceava, fiind menajat de Reghecampf. Fotbalistul de 32 de ani se reface în Bucureşti după ce zilele acestea a fost protagonistul unui nou episod bahic. El a băut peste măsură într-un club din Centrul Vechi. Dacă ar fi jucat contra Forestei, l-ar fi avut în faţa sa pe Semeghin. Tot fundaş de meserie, remarcat la Dinamo ca şi Tamaş, Dorin primise o poreclă sugestivă: „Semeghin, spaima sticlelor de vin”. Supranumele i s-a tras de când, băut fiind, s-a suit la volan şi s-a izbit cu maşina de faţada unui hotel din Bucureşti. 

Foresta - Steaua, finala de acum 50 de ani


    Emeric Ienei
Emeric Ienei

Foresta Fălticeni, echipa din care şi-a tras seva actuala Foresta, are în palmares o finală a Cupei României, pierdută însă cu 6-0 chiar împotriva Stelei. Se întâmpla în urmă cu jumătate de secol, în sezonul 1966-1967, din formaţia de atunci a roş-albaştrilor făcând parte, printre alţii, Emeric Ienei.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net