Dacă ar fi să ne luăm după cota de piaţă a fotbaliştilor, Steaua va câştiga fără probleme „Derby de România". În schimb, Dinamo va căuta să producă surpriza cu un lot a cărui medie de vârstă e cu doi ani mai mică decât a adversarilor.


Chiar şi fără Rusescu, Chiricheş şi Bourceanu, Steaua continuă să fie cea mai scumpă echipă din Liga I. Conform site-ului specializat transfermarkt.de, campioana României e lider detaşat la capitolul cotă de piaţă, cu un total de 37,6 milioane de euro. În acest top, dinamoviştii lui Flavius Stoican se regăsesc doar pe locul al cincilea (după Astra, Petrolul şi Pandurii), cu 19,2 milioane de euro, adică jumătate din valoarea estimată a Stelei. Analizând cele două loturi, constatăm un detaliu interesant: portarii Tătăruşanu şi Bălgrădean sunt cei mai scumpi din fiecare tabără, cu 3,4, respectiv 2,8 milioane de euro.

Într-un meci în care e considerată de mulţi drept victimă sigură, Dinamo se agaţă de un rezultat pozitiv care să răstoarne calculele hârtiei. Mai slab cotaţi şi mai lipsiţi de experienţă, dinamoviştii au însă şi un mare avantaj. Mai exact, media de vârstă a „câinilor" e de 23,1 ani, cu doi ani peste cea a Stelei (25,1). Rămâne de văzut dacă entuziasmul lupilor tineri de la Dinamo va fi de-ajuns pentru a opri tăvălugul roş-albastru.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: