Steaua, decimată înainte de Ligă

Ultima actualizare:

    Fotbaliştii Stelei au mari probleme medicale, însă medicul campioanei speră să-i recupereze până joi, când e programat meciul cu Rio Ave
Fotbaliştii Stelei au mari probleme medicale, însă medicul campioanei speră să-i recupereze până joi, când e programat meciul cu Rio Ave

Steaua a defilat în ultimul meci de campionat, 4-1 cu Universitatea Cluj. Însă, accidentările îi dau mari bătăi de cap lui Costel Gâlcă în vederea partidei cu portughezii de la Rio Ave, programată peste două zile pe Arena Naţională.

Victoria lejeră de duminică seara în faţa „şepcilor roşii” a fost plătită scump de stelişti. Doi dintre jucătorii de bază, Raul Rusescu şi Fernando Varela, au fost schimbaţi pe parcursul meciului din considerente medicale şi au devenit incerţi pentru următoarea întâlnire a roş-albaştrilor, cea cu Rio Ave din Liga Europa. Situaţia celor doi e îngrijorătoare, aşa cum a recunoscut la final şi Costel Gâlcă. „Rusescu a căzut chiar pe umărul la care avea probleme, iar Varela a suferit o entorsă uşoară”, a anunţat antrenorul Stelei, care aşteaptă acum rezultatele RMN-urilor pentru a vedea dacă se va putea folosi joi de Rusescu şi Varela. Ar fi fost bine ca acestea să fie singurele semne de întrebare ale lui Gâlcă în vederea reluării parcursului european. În afara atacantului Gabi Iancu, operat săptămâna trecută, tehnicianul roş-albaştrilor mai are însă doi jucători loviţi, ambii de la „dubla” naţionalei cu Ungaria şi Finlanda. Este vorba despre Alex Chipciu şi Srgian Luchin, menajaţi împotriva celor de la Universitatea Cluj. „Chipciu nici nu putea să meargă. A venit cu o lovitură la tibie, acolo unde are o tijă în picior. Luchin are o entorsă tot de la echipa naţională”, a explicat acelaşi Costel Gâlcă. L-am lăsat la urmă pe Alex Bourceanu, indisponibil de mai mult timp, revenirea acestuia pe teren fiind anunţată în săptămânile care urmează.

Fanii nu se înghesuie la bilete

Eşecul cu Dinamo Kiev (1-3) pare să fi lăsat urme adânci în rândul suporterilor stelişti. Astfel, partida cu portugezii de la Rio Ave nu trezeşte un interes prea mare, până ieri fiind vândute aproximativ 5.000 de bilete. În aceste condiţii, meciul de joi de pe Arena Naţională se va disputa, cel mai probabil, cu tribunele pe jumătate goale.

Premoniţia lui Keşeru

Atacantul Stelei, Claudiu Keşeru, şi-a trecut numele pe lista marcatorilor în partida cu Universitatea Cluj. Interesant e că reuşita sa a venit după o fază în care mingea expediată de Sânmărtean a lovit bara. „La lovitura lui liberă, am simţit că balonul se va duce în bara transversală şi am zis să-l urmăresc. Când am văzut că aşa se întâmplă, am fost uimit”, a povestit stelistul cum a marcat. Keşeru e golgheterul Ligii I, având 11 goluri în tot atâtea etape.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net