Steaua, fără căpitan. Pintilii pleacă după Reghe la Al-Hilal

Ultima actualizare:

    Mihai Pintilii
Mihai Pintilii

Saudiţii au făcut două achiziţii la trei zile după ce l-au prezentat pe Laurenţiu Reghecampf. Una dintre mutări s-a făcut la dorinţa arabilor, cealaltă la cererea expresă a tehnicianului român.

Din momentul în care au început negocierile cu Laurenţiu Reghecampf, cei de la Al-Hilal l-au înştiinţat pe antrenorul de 38 de ani că rolul său va fi unul consultativ, atunci când va veni vorba de achiziţii. Totuşi, „Reghe" a introdus o clauză în contractul său, care îi dă dreptul să aducă un jucător străin, în condiţiile în care fiecare club din Asia poate legitima patru stranieri.

Iar fostul tehnician al Stelei şi-a ales jucătorul: Mihai Pintilii. Chiar dacă, la un moment dat, s-a spus că Reghecampf e indecis dacă să-l ia pe Szukala sau pe Pintilii la Al-Hilal, într-un final, tehnicianul a optat pentru mijlocaşul defensiv. La alegerea sa a contribuit şi faptul că mijlocaşul ecuadorian, Alejandro Castillo, s-a accidentat, acum câteva zile, şi va fi indisponibil pentru mai mult timp.

„Adevărul" a aflat că, marţi seara, Al-Hilal a finalizat negocierile cu Pintilii în vederea unui transfer. Fotbalistul de 29 de ani va semna un contract pe trei ani în care salariul său pentru primul sezon va fi de 1,5 milioane de euro. Suma va creşte, ulterior, de la o stagiune la alta. Cum tratativele cu Pintilii s-au încheiat, saudiţii speră să bată palma şi cu Steaua. Bucureştenii solicită două milioane de euro în schimbul jucătorului, dar, probabil, actele de transfer vor fi parafate pentru o sumă un pic mai mică, în jur de 1,6 milioane de euro.

De altfel, inclusiv noul antrenor al Stelei, Costel Gâlcă, a lăsat de înţeles la conferinţa sa de prezentare că bucureştenii sunt foarte aproape de a se despărţi de doi jucători. „Mi s-a spus că Szukala şi Pintilii ar vrea să plece. Dar încă nu am vorbit mai multe. Dar cu siguranţă vor fi înlocuiţi. Dacă vor pleca jucători ne va fi mai greu să intrăm în Liga Campionilor", a declarat Gâlcă.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net