Steaua joacă iar la cacealma înaintea unui meci important

Ultima actualizare:

    Momcilovic este ultima „ţintă” a steliştilor, cel puţin la nivel declarativ
Momcilovic este ultima „ţintă” a steliştilor, cel puţin la nivel declarativ

Steaua va primi duminică vizita Pandurilor din Târgu-Jiu şi băieţii lui Mirel Rădoi se tem de trupa lui Edi Iordănescu. Caracteristic ei, campioana a dat drumul unor jocuri murdare, cum doar aceasta e capabilă, şi a declarat că-l vrea pe fundaşul viitoarei oponente, Marko Momcilovic.

Intenţia lui Gigi Becali, făcută publică prin portavocea Vali Argăseală, nu poate fi alta decât ca fotbalistul lui Pandurii să se entuziasmeze şi s-o lase mai moale în faţa viitoarei destinaţii. Şi susţinem asta nu pentru că am fi posedaţi de vreo teorie a conspiraţiei, ci pentru că în 90% din cazurile similare din trecut, transferurile nu s-au produs. Ce să ne mai mire dacă i-a dus mintea să facă asta şi în Liga Campionilor, înainte de returul cu Trencin. Iată-le însă pe cele mai elocvente cinci cazuri rămase doar strategie pre-meci, cum va fi probabil şi cazul lui Momcilovic!

  • I-a vrut pe Spadacio şi Cesinha înainte de derby. Gigi Becali n-a avut nici o reţinere să lanseze astfel de zvonuri în faţa rivalelor de moarte, cu care n-a prea făcut schimb de jucători de-a lungul istoriei. Aşa a păţit şi Rapid, căreia i-au fost ofertaţi doi dintre cei mai buni jucători, Spadacio şi Cesinha, înaintea celebrului meci din 2010. Din păcate pentru stelişti, atunci nu le-a prea ieşit, giuleştenii câştigând cu un fabulos 5-1.
  • Clanul Prodan a vrut să-l fure pe Rotariu de la Dinamo. Nici „cânii” n-au scăpat de această propagandă falsă a steliştilor. În 2014, în săptămâna premergătoare jocului cu Dinamo, din Ghencea, s-a iscat un adevărat scandal în jurul noului puşti minune al trupei din Ştefan cel Mare. Anamaria Prodan, soţia antrenorului Stelei, Laurenţiu Reghecampf şi cea care îl impresaria pe Dorin Rotariu, a încercat să-l mute pe acesta la Steaua fără acordul lui Dinamo. Bineînţeles, nu s-a întâmplat asta, dar tânărul mijlocaş a făcut un meci slab.
  • Budescu şi Alibec, eterne ţinte înainte de Steaua – Astra. Destul de recentă în memoria tuturor e şi telenovela cu cei doi jucători giurgiuveni, aflaţi non-stop pe lista campioanei, dar ofertaţi concret doar înaintea meciurilor directe. Şi ce meciuri, adevărate derby-uri  la vârf în campionat sau în fazele finale ale Cupei României! Evident, nici Budescu, nici Alibec n-au ajuns, cel puţin deocamdată, în Ghencea.
  • Wesley, un miraj niciodată atins. Vaslui a avut în perioada 2009-2012 o mină de aur, în persoana atacantului brazilian Wesley Lopes. Nu era echipă în Liga I care să nu-l dorească pe golgheterul lui Porumboiu, iar Steaua nu putea face excepţie. Discuţiile despre el se aprindeau însă tot timpul în preajma meciurilor directe, în care Wesley făcea mereu diferenţa, dar se stingeau previzibil după partidă, pentru că jucătorul era prea scump.
  • L-au distrus pe Teixeira la Petrolul. Minciuna cu cea mai gravă consecinţă l-a avut însă ca victimă pe Filipe Teixeira. Acesta a fost contactat ruşinos înainte de Steaua – Petrolul şi s-a văzut chiar cu Gigi Becali la Mall pentru a negocia. Mijlocaşul a fost apoi exclus din lot de prahoveni, dar după meci, Steaua n-a mai sărit să-l transfere, deşi teoretic îi era mai uşor, acesta fiind liber de contract. Teixeira a ajuns până la urmă la Astra.

Tade, fraţii Costea şi Lemnaru sunt excepţii

Coincidenţă sau nu, Steaua n-a minţit însă chiar de fiecare dată, câţiva dintre jucătorii curtaţi ajungând mai devreme sau mai târziu în Ghencea. E vorba despre atacanţii Gregory Tade, Mihai Costea, Florin Costea şi Valentin Lemnaru. Ofertele pentru ei au fost lansate în presă înaintea partidelor directe ale Stelei cu CFR Cluj, Universitatea Craiova şi Universitatea Cluj, dar cei patru se pot totuşi consola că au transpirat câteva tricouri roş-albastre.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net