Steaua luptă să nu piardă 30 milioane €!

Ultima actualizare:
Steliştii sunt cu  moralul la pământ în  aşteptarea deciziei  forului de la Nyon (Foto: Mediafax)
Steliştii sunt cu moralul la pământ în aşteptarea deciziei forului de la Nyon (Foto: Mediafax)

Steaua a avut parte de meciuri memorabile de-a lungul istoriei, când a dat peste cap calculele hârtiei şi a triumfat când nu se aştepta nimeni. Totuşi, parcă nici Barcelona, în finala Cupei Campionilor, în 1986, n-a fost un adversar atât de temut, cum pare a fi, în acest moment, judecata UEFA.

Chemată la Nyon, acolo unde se află sediul forului  european, cea mai titrată formaţie din România începe de azi o luptă teribilă în care şi-a propus două obiective: să nu-şi păteze imaginea în Europa printr-o suspendare pentru corupţie şi să nu piardă 30 de milioane de euro din cauza excluderii din cupele europene. Iată motivele pentru care steliştii ar trebui să se teamă de verdicul oficialilor forului european.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) l-a condamnat pe Gigi Becali la închisoare pentru dare de mită şi pentru fals, iar cazul "Valiza" a ajuns la UEFA ca fiind unul de „corupţie". Această etichetă va cântări greu la Nyon.

În sezonul trecut, Fenerbahce a fost „rasă" din Europa, fiindcă a fost implicată într-un caz de corupţie în Turcia.

Un oficial UEFA, portughezul Antonio Mortagua, membru în Comisia de Apel, a declarat: " „Nu cred că echipele implicate în anchetă au vreo şansă să joace în cupele europene, în sezonul următor".

Regulamentul UEFA lasă de înţeles că nici „premierea" nu e permisă.

Într-o filmare ascunsă realizată de România TV, Adalbert Kassai, secretarul general al FRF, un om cu o vastă experienţă în domeniul internaţional, a vorbit despre soarta roş-albaştrilor. „Steaua va fi exclusă pentru un an, trei sau cinci, fiindcă Gigi Becali a fost condamnat pentru corupţie", a spus Kassai.Pe ce se bazează apărarea Stelei?

Steaua n-a încercat să „cumpere" un meci cu banii trimişi de Becali la Cluj, ci a vrut să fie sigură că „U" Cluj - CFR se va juca „pe bune".

Tentativa lui Becali, oricum, n-a dat roade, fiindcă „Valiza" a fost confiscată, înainte de a ajunge la fotbaliştii de la „U" Cluj.

Nicio altă echipă din Liga I nu va merge în preliminariile Ligii, în locul formaţiei din Ghencea. Campioana României va fi prezentă la tragerea la sorţi ce va fi efectuată de UEFA, la 24 iunie, însă, în cazul în care va fi exclusă, adversarul ei va merge mai departe, fără să joace cu elevii lui Reghecampf.


    Steliştii sunt cu  moralul la pământ în  aşteptarea deciziei  forului de la Nyon (Foto: Mediafax)
Steliştii sunt cu moralul la pământ în aşteptarea deciziei forului de la Nyon (Foto: Mediafax)

Relaţia de prietenie care îl leagă pe Mircea Sandu, preşedintele FRF, de Michel Platini, omul numărul 1 la UEFA, poate îmbunătăţi şansele Stelei de a scăpa de suspendare. În plus, şeful FRF e şi membru în Comitetul Executiv al forului european.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net