Steaua nu ştie să piardă la debut

Ultima actualizare:

    Petroliştii speră să pună piedică Stelei în prima etapăFoto: Mediafax
Petroliştii speră să pună piedică Stelei în prima etapăFoto: Mediafax

Campioana precedentelor trei ediţii ale Ligii I începe o nouă cursă de apărare a trofeului pe „Arena Naţională”, contra Petrolului. Istoria recentă spune că Steaua e o specialistă a meciurilor de debut.

Eşecul din Supercupă cu ASA Târgu Mureş a lăsat urme adânci în moralul jucătorilor antrenaţi de Mirel Rădoi, însă Steaua nu are timp să se plângă. Aceasta pentru că, înainte de a pleca în Slovacia pentru meciul cu Trencin din Liga Campionilor, roş-albaştrii vor lua startul în noua ediţie de campionat. Dacă nu va reuşi să-şi conducă elevii spre o victorie în această seară contra Petrolului, tehnicianul Mirel Rădoi va intra în statisticile negative ale Stelei. În ultimii 15 ani, mai exact din 2000 încoace, Steaua a pierdut o singură dată la debutul în competiţia internă. Se întâmpla în 2008, cu Marius Lăcătuş pe bancă, bucureştenii fiind învinşi atunci la Vaslui. În rest, am consemnat 11 victorii şi trei egaluri, semn că Steaua e obişnuită să plece ca din puşcă. Steaua s-a mai întâlnit cu Petrolul în prima etapă a sezonului în 1999, meci în care roş-albaştrii au fost umiliţi de ploieşteni. „Lupii galbeni” s-au impus cu un categoric 5-1, aplicându-i echipei pregătite la acea vreme de Emeric Ienei una dintre cele mai usturătoare eşecuri din istoria grupării roş-albastre.

«Lupii» şi-au schimbat faţa

Tibor Selymes
Tibor Selymes

Faţă de echipa care a bătut Steaua pe „Arena Naţională” în aprilie (scor 1-0), Petrolul a schimbat atât antrenorul cât şi majoritatea jucătorilor. În locul lui Mircea Rednic a venit Tibor Selymes, în timp ce singurii supravieţuitori din lot se pot număra pe degete. Portarul Pecanha, căpitanul Marinescu şi mijlocaşul Nepomuceno sunt cele mai importante nume rămase la Petrolul.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net