Steaua poate pierde titlul de Paşte

Ultima actualizare:

    Steaua şi Pandurii au avut mereu meciuri echilibrateFoto: Mediafax
Steaua şi Pandurii au avut mereu meciuri echilibrateFoto: Mediafax

Steaua păstrează şanse pentru titlu, prima condiţie fiind să câştige în ultimele două etape. De Paşte va avea primul test crucial, mai ales că-n anii trecuţi în această perioadă a pierdut în derby-uri cu Dinamo sau a fost eliminată din Europa de Middlesbrough.

Elevii lui Reghecampf sunt despărţiţi de fruntaşa Astra de şase puncte şi teoretic diferenţa se poate recupera. În caz de egalitate la puncte la finalul sezonului, trupa din Ghencea va avea câştig de cauză, însă are nevoie de două victorii în acest final de sezon. Cu Pandurii se vor duela de „Înviere” şi statistica nu-i ajută. Ca un paradox, clubul lui Gigi Becali, un ultrareligios ce nu lipseşte de la slujba de duminică, merge la calugării de la muntele Athos şi foloseşte des expresia „Până de Paşte suntem campioni”, a înregistrat mai multe ghinioane în meciurile disputate în preajma Sfintelor Sărbători. În ultimii zece ani, au fost patru momente de cumpănă:

  • 27 aprilie 2006. Middlesbrough – Steaua. La data de 23 aprilie a fost Paştele, iar “militarii” au jucat peste câteva zile returul semifinalelor fostei Cupa UEFA, actuala Liga Europa. În tur, românii au câştigat cu 1-0. Pe teren englez, Dică şi Goian au dus scorul la 2-0 şi era 3-0 la general. Apoi, a început coşmarul şi rivalii au punctat de 4 ori, Maccarone reuşind o “dublă” şi devenind eroul lui “Boro”, dar şi al dinamoviştilor şi rapidiştilor, bucuroşi că steliştii au pierdut calificarea în finală.
  • 7 aprile 2007. Steaua – Dinamo. În ajun de Paşte, roş-albii au desfiinţat rivala chiar în Ghencea. “Câinii” au bătut cu 4-2 şi au oprit o serie neagră în derby-uri, ce data de 18 ani. După o jumătate de oră de joc, tabela arăta 3-0 pentru Dinamo, goluri Cătălin Munteanu, Dănciulescu şi Niculescu. Steliştii au avut o tresărire de orgoliu, au marcat prin Vali Badea, imediat “Clau-gol” a realizat “dubla”, iar Thereau a punctat ultimul.
  • 25 aprilie 2011. Steaua – Dinamo. Meciul s-a desfăşurat a doua zi de Paşte, în Ghencea. Cei din “Ştefan cel Mare” s-au impus din nou, de data aceasta la un scor strâns, 1-0. Gabi Torje a punctat unicul gol în minutul 62, dintr-o pasă a lui Cătălin Munteanu. În acel sezon, Dinamo a bătut şi-n tur, 2-1.
  • 12 aprilie 2015. Astra – Steaua. Chiar de Paşte, roş-albaştrii au remizat, 0-0, cu Astra, rivala care acum are prima şansă să câştige titlul. Anul trecut, formaţia “militară” era pe primul loc, iar giurgiuvenii abia pe poziţia a şasea, dar au ţinut pe loc trupa bucureşteană. Era de fapt al doilea joc al celor din Ghencea fără victorie de când Gigi Becali fusese eliberat din închisoare.

Reghe vrea să stea pe bancă, deşi e suspendat!

Antrenorul Stelei e pedepsit după incidentele de la meciul cu Dinamo, din Cupa României, dar intenţionează să ia loc pe banca de rezerve la partida cu Pandurii. E o formă de protest după ce Comisia de Recurs a FRF i-a anulat sancţiunea tehnicianului rival, Edi Iordănescu. “Nu se poate aşa ceva, l-au suspendat marţi şi joi i-au ridicat suspendarea. Mă gândesc să nu mai ţin cont de regulament şi să stau pe bancă, să vedem ce se va întâmpla”, a spus Reghecampf. Iordănescu junior a fost sancţionat pentru că la meciul cu Astra, deşi era pedepsit, a intrat în contact cu jucătorii, dându-le indicaţii în parcare. 

Gigi Becali renunţă la echipă dacă nu ajunge în grupele Ligii Europa

Gigi Becali a anunţat că tinerii jucători vor fi „întemniţaţi” la Steaua, în cazul în care el va mai finanţa trupa roş-albastră.

„Dacă ne calificăm în grupele Ligii Europa, atunci voi face o academie de fotbal, dar dacă nu, eu mă retrag. Să facă Boroi (n.r.- comandantul CS Steaua) şi gata. Oricum, ce s-a întâmplat la echipă în ultimii 13 ani a fost o minune, fiindcă numai printr-o minune poţi să faci într-o ţară ca a noastră ceea ce am realizat noi”, a spus omul de afaceri.

Apoi, a dat detalii. „Când cluburile mari din Europa strâng toate valorile, nu te poţi bate cu ei decât cu disciplină, cu antrenamente, cu sârguinţă şi muncă. Ce fac eu? Aici face şcoală, aici mănâncă, aici doarme, el nu iese de aici, este la armată. Nu am zis puşcărie, ca să nu interpretaţi. Dar aşa va fi. El va fi întemniţat în academia de fotbal. El acolo va mânca fotbal, va bea fotbal şi va dormi fotbal”, a mai spus Becali, interesant fiind că-n 2010 Steaua a avut o academie, dar care a fost desfiinţată.

Omul de afaceri a mai precizat că puştii de la noua academie, ce ar putea avea sediul în pădurea Băneasa, nu vor avea acces la internet şi la reţelele de socializare, dar vor putea discuta telefonic cu apropiaţii. 

Marica, din nou pe tuşă


    Marica nu a marcat nici un gol
Marica nu a marcat nici un gol

Atacantul Stelei Ciprian Marica nu va putea juca nici în meciul cu Pandurii, nefiind refăcut, pe lista indisponibililor aflându-se şi Chipciu sau Kharja. “Vom vedea la vară ce se va întâmpla în privinţa lui Marica. Pentru a se face un nou contract trebuie ca şi el să fie de acord şi deocamdată nu s-a discutat nimic pe această temă”, a spus Reghecampf despre “vârful” care nu a marcat nici un gol pentru Steaua. Altfel, antrenorul a anunţat că şi-a conturat deja lista cu numele fotbaliştilor ce vor veni şi vor pleca în vară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net