Steaua, salvată de "copilul" lui Reghe

Ultima actualizare:
Filip a marcat un gol care ar putea fi echivalent cu calificarea în 16-imi
Filip a marcat un gol care ar putea fi echivalent cu calificarea în 16-imi

Campioana României a remizat pe terenul lui Rio Ave, 2-2, iar Filip a reuşit să puncteze în minutul 90+4. Tot el a reuşit şi o pasă de gol! Totuşi, până să ajungă eroul roş-albaştriilor, s-a zbătut prin ligile inferioare şi a fost la un pas să renunţe la sportul-rege după o suspendare record şi apoi o accidentare gravă.

Primul gol în Europa. Jucătorul de 24 de ani a marcat în premieră într-un meci din cupele europene. „E incredibil că am înscris. E primul meu gol în Europa şi sper să o ţin tot aşa. Vreau să-mi menţin forma fizică bună şi să rămân titular”, a explicat el.


    Filip a marcat un gol care ar putea fi echivalent cu calificarea în 16-imiFoto: Răzvan Păsărică
Filip a marcat un gol care ar putea fi echivalent cu calificarea în 16-imiFoto: Răzvan Păsărică

Polivalent. Poate evolua atât în linia mediană cât şi în defensivă. În disputa cu portughezii a jucat fundaş stânga şi e o ameninţare pentru Latovlevici, cel care se consacrase pe acest post. „Nu fac mofturi. Joc central, mijlocaş, fundaş, apărător stânga. Profit de orice ocazie şi dau tot ce pot. Vreau să câştig experienţă”, a anunţat jucătorul.

12 etape suspendare fiindcă a scuipat un arbitru. Filip a ajuns la Steaua de la Şcoala lui Gică Popescu şi a activat la echipa a doua. A bifat prezenţa şi la seniori, dar nu a fost oprit în lot. După acest episod într-o partidă slabă la „satelit” a avut o ieşire nervoasă şi a scuipat arbitrul. A fost sancţionat cu 12 etape.

A vrut să renunţe la fotbal. Fără perspective de a juca pentru echipa mare se gândea să-şi stopeze cariera. Şansa a venit de la Laurenţiu Reghecampf, care era la FC Snagov şi l-a ofertat. A acceptat, după ce bifase câteva jocuri şi la Unirea Urziceni. De atunci nu a mai ieşit din cuvântul lui Reghe şi l-a urmat la Chiajna şi din nou la Steaua.

“Rupt” de Nilă. Când totul părea că merge bine, acum un an, la un antrenament, Mihai Costea l-a accidentat dur: fractură de peroneu. Deşi i s-a spus că jumătate de an va sta departe de gazon, el a revenit în patru luni.

Goluri puţine, dar importante. A adus un un punct în meciul cu Gaz Metan, reuşind o „dublă”, scor 2-2, şi a salvat echipa, condusă atunci de Reghe. Apoi, în play-off-ul Ligii, cu Legia Varşovia, a oferit un assist pentru Piovaccari, meciul s-a încheiat 2-2 şi românii se calificau în grupele competiţiei. Acum, cu Rio Ave, a fost din nou decisiv.

Luptă pentru calificare la Aalborg

Trupa lui Gâlcă are un meci extrem de important pentru calificarea în 16-imile Ligii Europa. La 27 noiembrie, românii se vor deplasa la Aalborg şi au nevoie de o victorie pentru a fi siguri că depăşesc faza grupelor. Dacă fac remiză, steliştii ar putea să se califice şi dacă pierd cu Dinamo, dar Aalborg nu trebuie să câştige cu Rio Ave. Dacă danezii îi bat pe portughezi, roş-albaştrii sunt nevoiţi să ia toate punctele cu ex-sovieticii. A treia variantă: Steaua pierde cu Aalborg! Atunci „militarii” sunt obligaţi să se impună contra formaţiei din Kiev, iar nordicii să nu învingă în Portugalia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net