Chelsea, Schalke 04 şi FC Basel sunt echipele de care băieţii lui Laurenţiu Reghecampf trebuie să treacă dacă vor să realizeze ce n-a mai realizat nicio echipă din Liga I: optimile Ligii Campionilor. Practic, la o asemenea grupă, întrebarea este : dacă nici acum, atunci când?


Steaua a fost extrasă de Paulo Sousa spre finalul tragerii la sorţi de la Monaco şi repartizată apoi de Luis Figo în grupa E. Nimic mai frumos pentru armata de stelişti deplasaţi în Principat şi care aveau atunci în sală inima cât un purice.

În condiţiile în care doar echipa lui Jose Mourinho sperie, românii se pot bate cu şanse reale la primăvara Ligii Campionilor.

Asta pentru că nemţii sunt într-o formă execrabilă în Bundesliga şi abia s-au calificat în grupe după o dublă de foc cu PAOK Salonic, iar elveţienii nu sunt vreo forţă a Europei.

În plus, Steaua îşi cunoaşte foarte bine toate cele trei adversare, având în vedere că a jucat de curând cu primele două, iar a treia a venit de două ori în România în ultimii ani.

Chelsea

Steaua a întâlnit-o pe Chelsea în optimile Ligii Europa, în luna martie şi a învins-o la Bucureşti cu 1-0. Englezii au mers mai departe după ce au câştigat la Londra cu 3-1, dar lucrurile s-au mai schimbat. Dacă lotul a rămas aproximativ acelaşi, marea schimbare s-a făcut pe banca tehnică. În locul lui Rafa Benitez a venit Jose Mourinho, iar Chelsea e favorită în grupă, dar şi la trofeu.

Schalke 04

Nemţii sunt cei mai slabi adversari cu care puteau pica din urna a II-a. Schalke are un singur punct după trei etape de Bundesliga, iar în grupe s-a calificat după o dublă grea cu Paok Salonic. Echipa e antrenată de Jens Keller. În plus, Steaua a jucat cu ei în grupele Ligii Europa, sezonul 2011-2012, obţinând un 0-0 în România şi pierzând în Germania cu 2-1.

FC Basel

Basel este un deja-vu pentru români. Echipa din Elveţia a fost eli­minată de CFR Cluj în play off-ul Ligii Campionilor din 2012. Cu un an înainte, şi Oţelul o adusese la Bucureşti pe Basel, în grupele Ligii Campionilor. Moldovenii au pierdut atunci ambele jocuri, 1-2 şi 2-3. Trupa din ţara cantoanelor s-a calificat în grupe după un play-off câştigat în faţa lui Ludogoreţ Razgrad.


 
 
Loading...