Steaua vrea primăvara Ligii

Ultima actualizare:
Steaua
Steaua

Chelsea, Schalke 04 şi FC Basel sunt echipele de care băieţii lui Laurenţiu Reghecampf trebuie să treacă dacă vor să realizeze ce n-a mai realizat nicio echipă din Liga I: optimile Ligii Campionilor. Practic, la o asemenea grupă, întrebarea este : dacă nici acum, atunci când?

Steaua a fost extrasă de Paulo Sousa spre finalul tragerii la sorţi de la Monaco şi repartizată apoi de Luis Figo în grupa E. Nimic mai frumos pentru armata de stelişti deplasaţi în Principat şi care aveau atunci în sală inima cât un purice.

În condiţiile în care doar echipa lui Jose Mourinho sperie, românii se pot bate cu şanse reale la primăvara Ligii Campionilor.

Asta pentru că nemţii sunt într-o formă execrabilă în Bundesliga şi abia s-au calificat în grupe după o dublă de foc cu PAOK Salonic, iar elveţienii nu sunt vreo forţă a Europei.

În plus, Steaua îşi cunoaşte foarte bine toate cele trei adversare, având în vedere că a jucat de curând cu primele două, iar a treia a venit de două ori în România în ultimii ani.

Steaua a întâlnit-o pe Chelsea în optimile Ligii Europa, în luna martie şi a învins-o la Bucureşti cu 1-0. Englezii au mers mai departe după ce au câştigat la Londra cu 3-1, dar lucrurile s-au mai schimbat. Dacă lotul a rămas aproximativ acelaşi, marea schimbare s-a făcut pe banca tehnică. În locul lui Rafa Benitez a venit Jose Mourinho, iar Chelsea e favorită în grupă, dar şi la trofeu.

Nemţii sunt cei mai slabi adversari cu care puteau pica din urna a II-a. Schalke are un singur punct după trei etape de Bundesliga, iar în grupe s-a calificat după o dublă grea cu Paok Salonic. Echipa e antrenată de Jens Keller. În plus, Steaua a jucat cu ei în grupele Ligii Europa, sezonul 2011-2012, obţinând un 0-0 în România şi pierzând în Germania cu 2-1.

Basel este un deja-vu pentru români. Echipa din Elveţia a fost eli­minată de CFR Cluj în play off-ul Ligii Campionilor din 2012. Cu un an înainte, şi Oţelul o adusese la Bucureşti pe Basel, în grupele Ligii Campionilor. Moldovenii au pierdut atunci ambele jocuri, 1-2 şi 2-3. Trupa din ţara cantoanelor s-a calificat în grupe după un play-off câştigat în faţa lui Ludogoreţ Razgrad.


    Steaua
Steaua

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net