FCSB a câștigat greu (1-0) cu Chindia Târgoviște și și-a asigurat matematic clasarea între primele șase echipe după sezonul regular. Liderul la zi din Liga 1 n-a izbutit să-și creeze prea multe ocazii de gol, fiind incomodat vizibil de o formație care s-a evidențiat prin jocul defensiv.


Cum echipa lui a întrerupt o serie de trei eșecuri în care n-a izbutit să înscrie vreodată, antrenorul Anton Petrea s-a declarat mulţumit de evoluţia protejaților săi: “Greu. Un meci disputat, cu o echipă care a dat o replică foarte bună. Am dat dovadă de maturitate. Aveam nevoie de această victorie pentru moralul nostru. Poate în unele momente s-a văzut o anumită teamă în a pasa. E firesc, pentru că am pierdut trei jocuri la rând. Băieţii au făcut un efort incredibil, fantastic. M-a interesat să văd o reacție a noastră după aceste meciuri mai slabe. Sunt trei puncte meritate. Sunt mulţumit de ceea ce am văzut”, a declarat Petrea pentru posturile care transmit Liga 1.
Tehnicianul a explicat și schimbările operate în formula  de echipă, referindu-se la Ovidiu Popescu: „A mai jucat stoper.  E un fotbalist polivalent. Se descurcă foarte bine ca fundaș central, lateral. A fost fără greșeală în seara asta! Îmi dau seama că poate ocupa mai multe locuri în teren. Îl văd la antrenamente”, a spus Petrea, care s-a referit și la schimbarea prematură a lui Buziuc: „A făcut un joc foarte bun ca atitudine, dar cu prea puține realizări tehnico-tactice. Am considerat să-i dau o șansă și lui Vukusic. Se întâmplă în viața oricărui fotbalist. Bănuiesc ca nu e mulțumit, sper să-l ambiționeze mai mult pentru viitor”, a concluzionat Petrea.

Emil Săndoi acuză lipsa de luciditate

De partea cealaltă, antrenorul Emil Săndoi a recunoscut că formația dâmbovițeană n-a contat în atac și că FCSB a meritat victoria:  “Diferenţa o fac execuţile individuale, iar Olaru a avut o execuţie foarte bună la faza respectivă. E adevărat că pozitiţionarea noastră nu a fost bună. Nu am fost lucizi pe faza ofensivă. Nu am avut ocazii de gol. Nu am fost inspiraţi în faza ofensivă. Nu am fost foarte prezenţi în careul advers. Dar asta nu înseamnă că nu am vrut să jucăm. Am încercat să jucăm”, a spus fostul internațional craiovean.

Dragoș Nedelcu are o leziune fibrilară

În minutul 12 al partidei de pe Arena Națională, în timp ce revenea în jumătatea de teren a formației sale, Dragoș Nedelcu (24 de ani) a acuzat probleme la piciorul drept. Acesta n-a mai putut continua jocul, fiind schimbat cu Miron. “Din ce am înţeles, Nedelcu are o leziune fibrilară. A spus că a simţit o contractură”, a explicat Toni Petrea după meci. Nedelcu revenise pe teren luna aceasta după perioada de indisponibilitatea provocată de o ruptură de ligamente.
FCSB – Chindia 1-0
A marcat: Olaru (min. 23)
FCSB: A. Vlad - Ov. Popescu, Haruţ, Nedelcu (Miron, 13), Radunovici - Oaidă (Buziuc, 46, Vukusic,  80), Şut, Olaru - Moruţan (Simion, 79), Fl. Coman, Oct. Popescu.

Antrenor: Anton Petrea
Chindia: Aioani - Căpuşă, Iacob, Piţian, C. Dinu - Neguţ (Yameogo, 72), Rata, Dulca (Şerban, 90), Diaz (Mitrea, 46) - D. Florea (Berisha, 83), D. Popa (Costea,  83). 
Antrenor: Emil Săndoi
Cartonaşe galbene: Piţian (min. 54), Florea (min. 63), Iacob (min. 84), Costea (min. 88)
Arbitri: Adrian Viorel Cojocaru, asistat de Imre-Laszlo Bucsi și Mihai Marius Marica. Rezervă: Lucian Rusandu

 
 
Loading...