Succesul obținut în fața FCSB l-a dus pe banca lui Dinamo pe Neagoe?

Ultima actualizare:

    Eugen NeagoeFOTO: Sportpictures.eu
Eugen NeagoeFOTO: Sportpictures.eu

Dinamo a rezolvat criza antrenorului mai repede decât se aștepta cineva. La doar câteva ore după demiterea lui Mircea Rednic, ”câinii” l-au numit în funcția de antrenor principal pe unul dintre cei mai valoroși tehnicieni români ai momentului, Eugen Neagoe. Acesta a semnat pe doi ani, iar obiectivul pe care și l-a impus a fost să ducă echipa în cupele europene.

”Am avut o zi foarte agitată pentru Dinamo. A venit puţin pe nepregătite această decizie. Ne-am mişcat cât s-a putut de repede. Am semnat cu domnul Eugen Neagoe un contract pe doi ani, ca antrenor principal. Dar ştiţi cum este viaţa antrenorilor, numai rezultatele îl vor ţine în funcţie”, a declarat, după finaizarea negocierilor, președintele clubului dinamovist, Bogdan Bălănescu. Numit pentru prima dată ca antrenor principal al formației pentru care a marcat 6 goluri în 12 meciuri disputate în campionatul 1997/ 1998, Eugen Neagoe (51 de ani) știe că se încarcă la o treabă foarte dificilă: ”Chiar dacă am semnat pe doi ani, rezultatele ţin un antrenor în funcţie. Negocierile au fost foarte simple. V-am spus, să avem rezultate foarte bune, asta e foarte important”, a declarat Eugen Neagoe la ieșirea de la negocierile încheiate cu semnarea contractului. Autodeclarat, în trecut, oltean și apropiat sufletește de Universitatea Craiova, Neagoe spune că este profesionist și că este trup șisuflet alături de noua sa echipă: ”Dinamo trebuie să se bată întotdeauna la cupele europene şi la titlu. Este obligatoriu. Nu eram aici dacă nu ne doream cupele europene şi o calificare foarte, foarte bună pentru club, pentru tot ce înseamnă Dinamo”, a mai spus el.

Eugen Neagoe este unul dintre cei mai bine cotați antrenori din Liga 1, mai ales după ce a reușit să ducă în premieră pe Sepsi Sfântu Gheorghe în play-off-ul campionatului recent încheiat. Mai mult, de numele lui se leagă o reușită la care suporterii dinamoviști se vor raporta, cu siguranță, în viitor, acel 4-2 cu FCSB din sezonul regulat, un rezultat despre care se poate spune că a contribuit decisiv la pierderea titlului de către rivalii de o viață ai ”câinilor”. Chiar dacă la fosta sa formație avea sub comandă mai mulți jucători curtați de alte cluburi, Neagoe nu știe încă dacă va putea aduce pe cineva la Dinamo: ”Cu siguranţă vor fi mulţi jucători, nu foarte mulţi, dar jucători importanţi care vor veni. Este destul de greu să aduc jucători de la Sepsi, dar în acest moment nu pot să vă spun despre ce jucători am discutat, dar cu siguranţă vor fi jucători valoroşi”, a spus tehnicianul.

Chiar dacă acum s-a consacrat ca antrenor principal, Eugen Neagoe, care este poreclită și ”Geană”, a lucrat mult timp ca secund al lui Victor Pițurcă la națională, Steaua, Craiova sau Al Ittihad. Între cei doi există o relație de rudenie, fiind veri. Fostul selecționer este cu 11 ani mai mare decât actualul tehnician al dinamoviștilor. De altfel, așa cum recunoștea Neagoe pentru gsp.ro, ”Victor m-a încurajat să îmi iau cariera pe cont propriu. El de la mine nu avea ce să ia, eu de la el am dobândit multe. La el era foarte multă seriozitate și mi-a transmis asta”, a spus el.

Rednic se simte păcălit

Demis luni de la Dinamo, antrenorul Mircea Rednic era ieri extreme de supărat că a fost dat afară. ”Credeţi că eu nu ştiam ce lot am, în ce mă bag? De ce nu m-au dat afară atunci, când nu m-am calificat în play-off. Nu m-au dat pentru că le-a fost teamă. Cu lotul care era atunci, ne băteam la retrogradare. De aceea am aşteptat perioada de transferuri ca să aduc alţi jucători. Din ianuarie, după perioada de pregătire au fost 20 de meciuri, dintre care am câştigat 12, am făcut patru egaluri şi patru înfrângeri. Au fost 40 de puncte cu jucători veniţi în iarnă. Nu au fost corecţi pentru că trebuiau să spună: pe noi ne interesează play-off-ul, ne interesează locul 7, dar nimeni nu a spus nimic, au vorbit doar să pregătim sezonul următor. Nici eu nu mai schimbam sistemul în ultimele meciuri şi nu mai dădeam posibilitatea unor jucători să evolueze”, a declarat Rednic, la Digi Sport.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net