Șumudică nu e de acord cu mutarea Ligii 1 în Antalya: ”Clima de acolo e ucigătoare”

Ultima actualizare:

    Marius ȘumudicăFOTO: Sportpictures.eu
Marius ȘumudicăFOTO: Sportpictures.eu

Ideea Ligii Profesioniste de Fotbal de a muta echipele din Liga 1 în Antalya pentru 60 de zile prinde tot mai mult contur. Chiar dacă lumea e mulțumită de ofertă, Marius Șumudică, antrenor la Gaziantep, trage un mare semnal de alarmă.

”Asta se discută și în Turcia. În Antalya sunt mai puține cazuri decât în restul țării. Dar intervin foarte multe probleme. În Antalya este un singur stadion mare. În rest, sunt campusuri care dau impresia unui joc amical, nu poți capacita jucătorii. Asta în prima fază. În plus, clima este o problemă. Este ucigător! Dacă te prinde luna iulie acolo, e ucigător. Pierzi totul! Sunt 37-38 de grade și o umiditate foarte mare. Nu poți duce antrenamentele și jocurile. E crimă dacă vrei să joci din trei în trei zile acolo! Îi distrugi pe jucători. Este extraordinar de greu. Sunt aproape 40 de grade acolo. Te deshidratezi, pierzi săruri minerale și electroliți. Nu cred că se poate rezolva. Nici pentru Turcia nu se poate rezolva. Din punct de vedere al performanței nu există această soluție”, a declarat Marius Șumudică la Digi Sport.

Conform planului LPF, dacă acesta va deveni realitate, echipele ar trebui să plece în Antalya cu chartere. Acolo vor sta în jur de două luni, în hoteluri cu regim all-inclusive, prețurile fiind undeva între 30 și 40 de euro pe zi de persoană. Programul va include trei săptămâni de antrenamente și alte 5 de meciuri, din Liga 1 trebuind să se dispute opt etape în play-off și 12 în play-out.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net