Şumudică, în presa internaţională: “Actor prost, simulare grotescă”

Ultima actualizare:

    Marius ŞumudicăFoto: Click
Marius ŞumudicăFoto: Click

Antrenorul Astrei, Marius Şumudică, a fost desfiinţat în presa internaţională din cauza "circului" făcut la meciul cu Dinamo.

"Dacă fotbaliştii sunt deseori arătaţi cu degetul pentru simulările lor de pe teren, uneori prea teatrale, antrenorii ştiu şi ei cum se face cinematografie pe margine. Marius Şumudică, antrenorul Astrei Giurgiu, echipa din fruntea campionatului românesc, şi-a permis să simuleze o lovitură la cap atunci când a fost atins de un mic obiect pe braţ. Prost actor, Şumudică a cerut intervenţia medicilor şi a provocat întreruperea meciului, plângându-se de agresiunea suporterilor echipei adverse", a scris Le Figaro.

Publicaţia franceză a menţionat şi suspendarea primită de antrenorul Astrei, şase luni pentru pariuri. "Antrenorul Astrei Giurgiu s-a făcut remarcat în această săptămână pentru fapte şi mai puţin glorioase. Federaţia Română de Fotbal l-a suspendat şase luni pentru că a pariat, încălcând regulamentul care îi interzice acest lucru. Tehnicianul a mizat sume între 500 şi 900 de euro pe meciuri din Liga Campionilor, Liga Europa, campionatul românesc şi pe echipe de juniori din România", a adăugat sursa citată.

"Simularea ridicolă a unui antrenor român", a titrat sofoot.com. "Am găsit ceva mai bun decât cădeara falsă a lui Louis van Gaal. Marius Şumudică, antrenorul Astrei Giurgiu, l-a concurat bine pe tehnicianul batav. În timpul meciului cu Dinamo, antrenorul a fost atins de un obiect venit din tribune. Proiectilul l-a lovit uşor în braţ, dar el s-a ghemuit brusc şi şi-a ţinut capul în mâini ca şi cum obiectul i-ar fi străpuns craniul. Mari resurse au fost desfăşurate pentru a trata rana imaginară, iar partida chiar a fost întreruptă pentru câteva momente", a notat sofoot.com.

"Simulare complet grotescă a unui antrenor român", a considerat şi rtl.be. "Dacă anumiţi jucători nu ezită să simuleze, acelaşi lucru este valabil şi pentru antrenori. Marius Şumudică a demonstrat-o în meciul cu Dinamo. Deşi a primit un mic proectil pe braţ, el a simulat o lovitură la cap. Medicii au intervenit pentru a-l trata şi partida a fost întreruptă", a adăugat sursa citată.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net