Şumudică şi Boloni ţin steagul sus

Ultima actualizare:

    Anvers-ul lui Boloni a stat tot sezonul în play-off, iar la final a dat cu nuca în pereteFoto Click!
Anvers-ul lui Boloni a stat tot sezonul în play-off, iar la final a dat cu nuca în pereteFoto Click!

Duminică a fost o zi slabă pentru românii din străinătate, doar câţiva obţinând rezultate pozitive. Turma a fost din nou scăpată de Marius Şumudică şi Ladislau Boloni, cei care au învins în deplasare şi rămân în top.

Fostul tehnician al Astrei a câştigat cu 2-0 pe terenul lui Akhisar, echipă arţăgoasă, dar aflată în cădere. Ambele goluri au fost marcate de golgheterul Umut Bulut, care a ajuns la cota 9 în acest sezon. La Kayseri au fost pe teren din primul minut atât Silviu Lung, cât şi Cristi Săpunaru, iar la Akhisar a jucat titular fostul atacant al lui Pandurii, Ioan Hora. Cu cele trei puncte, Kayseri rămâne pe locul 5, dar la doar trei puncte de liderul Başakşehir. Şi nimănui de la echipă nu-i vine să creadă ce se întâmplă! Marius Şumudică a spus după meci că nu vrea să-l atingă nimeni pentru că totul pare un vis şi nu vrea să se trezească. Din fericire, programul îl ajută foarte mult, iar Kayseri primeşe etapa viitoarea vizita lui Malatya, echipă din a doua parte a clasamentului dar care duminică a detonat bomba învingând-o pe Galatasaray. Va fi ultima partidă din 2017 în Superliga turcă, iar dacă o câştigă Şumudică se poate întoarce din Turcia pentru sărbători ca un erou. Cealaltă minune o realizează în vestul Europei Ladislau Boloni, care a câştigat tot în deplasare partida cu Zulte Waragem, scor 3-1. Asta o duce pe nou promovata Antwerp pe locul 4, la 3 puncte sub campioana Anderlecht, dar la 16 distanţă de liderul Brugge. Cei doi granzi s-au întâlnit în meci direct duminică şi trupa din Flandra a câştigat cu 5-0. La învinşi, Stanciu şi Chipciu n-au fost nici rezerve.

Tătăruşanu a închis iar poarta în Franţa

Unul dintre puţinii jucători români care evoluează constant la o echipă dintr-un campionat tare este Ciprian Tătăruşanu, şi din fericire o face bine. Duminică, Nantes a câştigat cu 1-0 partida cu Angers, iar portarul echipei naţionale a fost la înălţime. Vorbesc de la sine nu doar cifrele, ci şi intervenţiile din timpul meciului, care au împiedicat, mai ales pe final, golul egalizator. Nantes este pe locul 5 în Ligue 1, sub PSG, Monaco, Lyon şi Marseille.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net