Şumudică trimite din Turcia 2 milioane de euro

Ultima actualizare:

    Şumudică are şansa de a face  carieră şi peste hotare şi pentru  asta şi-a întărit echipa cu jucători  pe care îi cunoaşte din Liga 1Foto: Sportpictures.eu
Şumudică are şansa de a face carieră şi peste hotare şi pentru asta şi-a întărit echipa cu jucători pe care îi cunoaşte din Liga 1Foto: Sportpictures.eu

Marius Şumudică a plecat de la Astra în această vară, la finalul contractului cu giurgiuvenii, şi a ales campionatul turc. S-a înţeles cu Kayserispor, iar şefii i-au promis că-i vor face toate poftele în materie de transferuri.

Kayserispor, noua echipă a lui Marius Şumudică, a trăit periculos sezonul trecut. A avut emoţii mari în privinţa retrogradării până la final, terminând campionatul pe locul 14, la doar două puncte în faţa primei echipe ”sub linie”, Rizespor. Pentru că nu vor să mai ajungă în situaţia din sezonul trecut, turcii au decis să investească masiv în echipă. L-au luat pe Şumudică şi i-au dat antrenorului român mână liberă la transferuri, în limita unui buget destul de generos. 

Fostul tehnician al Astrei n-a stat mult pe gânduri şi a făcut două mutări menite să întărească formaţia. I-a cumpărat pe Boldrin, de la FCSB, şi Silviu Lung jr. de la gruparea giurgiuveană, transferuri care au adus aproximativ 2 milioane de euro în conturile cluburilor româneşti. Pentru brazilianul Boldrin s-au plătit 1,2 milioane de euro către FCSB-ul lui Gigi Becali, iar portarul i-a costat în jur de 700.000 de euro. “Sunt doi jucători importanţi, pe care îi cunosc foarte bine. Ăsta a fost primul criteriu când i-am ales. Eu le-am spus turcilor ce vreau, m-am uitat pe listă şi acolo erau Lung jr, Boldrin şi Săpunaru. Le-am spus ce cred despre ei, au luat legătura cu impresarul şi aceste transferuri s-au rezolvat”, a explicat Sumudică felul în care a reuşit să-I aducă pe cei doi la Kayseri. Turcii nu vor să se oprească aici şi sunt dispuşi să mai pună la bătaie în jur de un milion de euro pentru a-l lua şi pe Cristi Săpunaru. Căpitanul Astrei mai are contract un an, dar se pare că şansele să plece sunt mici tocmai pentru că cei de la club doresc o sumă mult mai mare. ” E foarte greu de luat de la Astra. Se cere o sumă de transfer care nu se încadrează în bugetul clubului. Îl cunosc foarte bine şi voiam să pun la punct defensiva. În momentul de faţă se încearcă, sunt discuţii, dar cred că sunt şanse mici să-l aducem”, a mai precizat Şumudică.

«S-a negociat şase ore»


    Silviu Lung junior
Silviu Lung junior

Portarul Silviu Lung junior, dorit intens şi de CFR Cluj, a ajuns în cele din urmă la Kayserispor, după negocieri aprige între cele două cluburi. ”Le mulţumesc mult celor de la CFR pentru interesul lor arătat faţă de mine, am vorbit cu ei, dar clubul a decis ce e mai bine pentru el şi, implicit, pentru mine. Astra a ales într-adevăr. Au fost cam 5-6 ore de negocieri între cluburi. Până la urmă, cluburile s-au înţeles. Am avut o relaţie foarte bună cu Şumi. Ne-am înţeles foarte bine în cei doi ani, dar a contat foarte mult şi că merg într-un campionat puternic”, a spus Lung jr.la Dolcesport.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net